Merhaba, 2 sene önce bir masaüstü bilgisayar almıştım ve son 1 yıldır bu bilgisayarda problemler yaşıyorum. Windows kurduktan sonra 15-20 program kurduktan sonra bilgisayarda sık sık kasmalar yaşıyorum ancak kasmalar şu şekilde oluyor bir başlıyor 10 saniye boyunca çok fena kasıyor. Oyundaysam 15 FPS gibi oluyor sonra düzeliyor gibi gibi. Bu problem yüzünden sık sık format atmak zorunda kalıyorum format attıktan sonra çok program yüklemezsem hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Bu neden olabilir? Şu anda 10 saniye boyunca kasmalar yok çünkü bilgisayarı daha 2 hafta önce formatladım ama birkaç gün içerisinde 5 tane falan program indirdim ve mouse ara ara kasmaya başlıyor. Oyun oynarken bu durum beni kötü etkiliyor. Bilgisayarla yazılımsal olarak içli dışlı olan birisiyim ve her zaman performans arttırma yöntemlerini uygularım genellikle de kendi modlu Windows'umu kullanırım o açıdan hiçbir sıkıntı yok sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum acaba? Neleri kontrol etmem lazım bir öneriniz var mı? Windows 10 kullanıyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler. CrystalDiskInfo programı ile SSD sağlığına bakayım dedim %97 Good diyor %97 olması mı problem yaratıyor yoksa bu program kontrol için yetersiz mi kalır yoksa SSD ile ilgili bir problem yok mu acaba?