Bilgisayar boştayken %50 RAM kullanıyor

Viertma

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Öncelikle merhabalar.

Laptopum son 4 gündür boştayken %45-%50 RAM kullanıyor (boştayken derken arkada Steam'den başka bir şey açık değil)
Tarayıcı açtığımda kullanım giderek artarak neredeyse bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorum. Geçenlerde arkada müzik açıkken dst oynama çalıştım ama savemi açarken out of Memory hatası aldım. Forumda biraz gezdim, Windows'un boştayken RAM kullandığını ancak oyun falan açtığında bunu aktardığı söylüyordu. Kaspersky deneme süresi dolduğundan Malwarebytes tarattım hiçbir şey çıkmadı. Garip şekilde laptop fazladan RAM kullanıyor 1 hafta öncesinde böyle bir sorunum yoktu. Format olaylarınıda pek bilmediğimden formatta atmadım. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    42,1 KB · Görüntüleme: 135
  • Screenshot_5.png
    161,5 KB · Görüntüleme: 134
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk başta sıfırdan komple modifiyeli Windows kurmanız gerekli. Yaparım sorun değil diyor iseniz Discord üzerinden konuşabiliriz. Konu ile alakasız mesaj yazıp kısıtlamaya maruz kalmak istemiyorum.

Laptop benim değil o yüzden maalesef hayır sanırım kurulumda "sadece oyun" gibi bir şey var onu çekmek gerekiyor.

Normal. Oyunlarda sıkıntı oluyorsa 16 GB yapmak zorundasınız. Onun dışında günlük kullanımı etkilemez.

Sorun da o 1 hafta önce sorun olmadan oynadığım oyunları şimdi RAM yetersiz diye oynayamıyorum oyun oynamayı bırak tarayıcıda 5'ten fazla sekme bile açamıyorum bu normal mi?

Laptop benim değil o yüzden maalesef hayır sanırım kurulumda "sadece oyun" gibi bir şey var onu çekmek gerekiyor.
Siz bana discord'unuzu verin. Sıfırdan windows kurmadan belki bir kaç gb ram boşaltabiliriz sisteminizden. Ya da boşverin discord vermeyi direk beni ekleyin discorddan. Nasus The Last Jungle Bender.#9616

Hocam bir de gözüme CPU hızı çarptı neden düşük? Güç ayarlarından nihai performansı açmanızı öneririm. Konu ile alakasız olduğunu biliyorum.

Hocam bir de gözüme CPU hızı çarptı neden düşük? Güç ayarlarından nihai performansı açmanızı öneririm. Konu ile alakasız olduğunu biliyorum.

Eskiden laptop kullanmış biri olarak bunu nasıl atladım bilmiyorum sağ olun

Ben Mem Reduct kullanıyorum 4 GB RAM var PC açılınca açıyorum %50 kullanımdan %30'lara kadar düşürüyor tavsiye ederim.

Programı kurdum ve tarayıcı açıkken RAM kullanımı %60'dan %30'lara düştü. Şu an her şey çok stabil ama programı kapatınca hemen kullanım artıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_6.png
    48,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam gereksiz hizmetleri ve başlangıçta açılan uygulamaları kapatın.

SS'den bahsediyorsan o program ne kadar etkili diye açtım onun dışında başlangıçta virüs programları ve Steam dışında bir şey açılmıyor. Ayrıca hala aynı şeyler açık olmasına rağmen kullanım şu an %50. büyük ihtimalle program yer açtığından manuel bir şekilde yapılırsa daha iyi olabilir.

Mem reduct sağ altta ikon gibi gözükür. Sağ tıkla ayarlar de. RAM temizlemeye gel bütün herşeyi aç. Daha da fazla temizlersin. Sonra 10 dk da bir temizlemeye al.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…