Bilgisayar boştayken işlemci kullanımı %25-30

LeonesK

Hectopat
Yer
İstanbul - Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhabalar.

Yeni bir Skylake sistem topladım ve Windows 10 yükledim. Ancak bir sorunum var bilgisayarda hiçbir program açık değilken CPU kullanımı %25-30 civarında görünüyor. Normal midir? Değil ise önerileriniz nelerdir?

Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi 2 tane arka plan işleminden kaynaklanıyor bu kullanım.

Eset 32 ile tarama yapıyorum ancak herhangi bir virüse rastlanmıyor.

Teşekkürler, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba proğramları hizmetlerden devre dışı bırakma veya proğramları kapatmadan başka sunulcak çözüm düşünemiyorum ki yeterli olmicak sanırsam.
win xp de yanılmıyorsam 6mb
win 7 de 300 mb
win 8 8.1 de 900 mb civarı
win 10 da ise 1 gb
Yanılmıyorsam bu değerlerde bellek kullanımları arkaplanda ve win 10 da yine yanılmıyorsam gizli keylogger var..

İşletim sistemlerini iyice şişirdiler isterse 3 saniyede açılsın boşta bile bellek kullanımı var.
Windows 7 de 2018 e kadar gider şimdilik tek tavsiyem windows 7 veya windows 10 modifiyeli olanıdır..

Bazı arkadaşlar var bunları elle kapatan veya windows a yama yapan örneğin win 10 için yapmışlar win 10 elitmiydi neydi bellek kullanımı yiyen arka planda çalışan şeyler filan kapanmış şimdilik ya windows 7 yada windows 10 modifiyeli kullanmak bence en iyi çözüm olcaktır başka birşey düşünemiyorum..

Sorun çözüldü fakat buraya yazmayı unutmuşum.

Kırmızı ile gösterdiğim, arkaplanda çalışan 2 program virüsmüş. Onları kapatıp sildim ve sorun çözüldü. Şuan kullanım boştayken 0'a yakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…