Bilgisayar boştayken işlemci saat hızı düşürülebilir mi?

xenita

Centipat
Daha fazla  
Boştayken 3.00 GHz civarlarında çalışıyor. Zararı var mı sanmıyorum ama yine de kendisini boşa çalıştırıyor gibi geliyor. 1.50 GHz'lerin Google de falan gezereken yeteceğini düşünüyorum. Böyle otomatik bir ayar bulunuyor mu? Oyuna girince yükseltsin, çıkınca yine 1.50 GHz'lere alsın falan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç Planı'ndan Dengeli'yi seçin. Ya da boştayken Güç Tasarrufu'nu, oyuna girerken Yüksek Performans'ı seçin, size kalmış.

Güç Planı'ndan Dengeli'yi seçin. Ya da boştayken Güç Tasarrufu'nu, oyuna girerken Yüksek Performans'ı seçin, size kalmış.
zaten dengelide kullanıyorum hocam çok ısınmasın diye. Ama yinede 3 GHz'lerde çalışıyor boşta. Sorayım dedim acaba öyle bir ayar var mıdır diye ama yok galiba.

Zaten dengelide kullanıyorum hocam çok ısınmasın diye. Ama yine de 3 GHz'lerde çalışıyor boşta. Sorayım dedim acaba öyle bir ayar var mıdır diye ama yok galiba.

Yüksek frekansta çalıştırmanın zararı yok güç tasarrufuna alıp restart atarsan 1.5 GHz'ye falan sabitler tabii ki de işlemci ile de alakali GHz muhabbeti, kısacası boş detaylara takılma kullan gitsin.

Dediğim gibi boştayken Güç Tasarrufu'na alıp oyuna girerken Yüksek Performans'a geçebilirsiniz. İşlemciniz ne ve boşta kaç derece oluyor?

En mantıklısı @LeFeyn arkadaşın dediği boşta güç tasarrufunda kullanın oyun girerken dengeli ya da performans modu seçin. Kolaylık olması açısından masaüstüne kısayol atayabilirsiniz.

Otomatik bir ayar yok. Hiçbir markada yok diye biliyorum. Profil boştayken neyse oyunda da o şekilde devam ediyor. Ben boştayken de oyundayken de low profile seçiyorum çünkü sıcaklığı ve fan gürültüsünü sevmiyorum. Tercih zorunlu yani özetle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…