Bilgisayar Çalışıyor Ancak Görüntü Gitmiyor

N.K.O.W

Kilopat
Makaleler
3
Eski bilgisayarımda harddisk ve güç kaynağı eksikti, arkadaşımdan aldığım ASUS 400AB güç kaynağını ve dizüstü bilgisayarımın harddiskini taktım. Sistem özelliklerim tam olarak şöyle,

İşlemci: AMD Athlon 64 X2 5200+ 2.71 GHz
Ekran Kartı: HIS ATI Radeon HD 4670 IceQ 1 GB 128 Bit
RAM: G.SKILL Value 2x2 GB DDR2 800 MHz
Anakart: ASUS M3A78-EM

Bağlantıları tam olarak yapıp çalıştırdığımda bütün fanlar çalışıyordu fakat monitöre herhangi bir görüntü gelmemişti. Ekran kartında sorun olup olmadığını düşünüp ekran kartını ZOTAC 9500 GT ile değiştirdim fakat bu sefer onun fanları bile çalışmadı. Harddiski söküp, HIS HD 4670'i iki kez söküp takmama rağmen bilgisayardan görüntü alamadım. Bu arada, çalıştırırken sadece görüntü kablosu ve güç kablosu takılıydı. Çevre birimlerinin hiçbirini bağlamamıştım. Ayrıca buzzer takılı olmasına rağmen buzzer'dan ses gelmedi.

Yeni sistemimde kullandığım güç kaynağı ve GTX 960 haricinde her şey aynıyken bilgisayarı Temmuz'da kırk gün kullanmıştım. Yani sistemde herhangi bir sorun yok. Ondan sonra sistem bir daha kullanılmadı. Arkadaşımın güç kaynağı ise yaklaşık 1.5-2 yıldır kullanılmıyor ancak fanlar çalıştığından güç kaynağında da herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Sorunu en ince detayına kadar aktardım. Eksiklerim varsa sorun. Sizce nasıl düzeltebilirim?

Dostum aynı sorun 1 ay önce bende vardı RAM çıkar tak derim.Eğer olmazsa bios reset.O da olmazsa RAM değiştirmelisin.

Arkadaşın dedigi gibi statik elektrik olabilir.Benimde başıma gelmişti bir kac ay önce.Çözümü ise bir tane tornavida al.Bilgisayarin güç kaynağını filan her seyi çek.Sonra tornavidayi güç kaynagin metallerine dokundur. Aynı zamanda da açma düğmesine basılı tut. 20-25sn böyle devam et. Statik elektrik varsa büyük ihtimalle sorunun çözülmüş olur.

RAM'leri çıkarıp pinlerini silgi ile silin, aynı işlem ekran kartına da uygulayın.

Görüntü gelmemesinin başlıca sebepleri RAM da oluşan sorunlardan dolayıdır, son zamanlarda bir RAM takviyesi yaptınız mı ?

Geç cevapladığım için özür dilerim. Bildirim nedense yeni geldi mesaj attığınız hakkında. RAM takviyesi yapılmadı. RAM'leri çıkarıp takmış, ayrıca slotlarını değiştirmiştim fakat yine işe yaramadı. Statik elektrik için birkaç dakika olmasa da biraz basılı tutmuştum güç düğmesine. Yarın pinleri silgiyle silip statik elektriği atmak için dediğinizi bir daha yapacağım. Sonucu paylaşırım.

@TTumen Tam olarak anlayamadım yapmamı istediğiniz şeyi.

Dediklerinizi yaptım fakat hala aynı. Sorun çözülmedi maalesef.

buyuk ihtimal ram sorun cıkarıyor eger ondan degilse bu video kontrol incelemeni tavsiye ederim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
birde televizyona baglayıp calıstırmanı tavsiye ederim son olarak ekrana hic bir şey gelmiyormu yoksa no signal yazısı cıkıyormu

En son RAM sorununda buzzer ötmüştü yanlış hatırlamıyorsam. Şu an buzzer da ötmüyor. Ayrıca monitörden kaynaklı olduğunu sanmam, çünkü şu an denediğim monitörden yazıyorum. Kablo da aynı.

Atmış olduğunuz videoyu izledim. Anakartımda videoda gösterilen şey yok.

Düzeltme: 7 senelik bilgisayarımda ilk defa CMOS resetlemeyi buldum. Biraz iyi bakmak gerekiyormuş Videoda gösterileni yaptım. Bilgisayarı tamamen söktüğüm için tekrar toplamam gerek. Sonucunu paylaşırım. Kusura bakmayın, çok bekletiyorum.

Son düzenleme:
Demek istediğim bilgisayarın bütün kablolarını sökün. Ethernet, USB, güç kaynağı kablosu. Daha sonra bir tornavida alarak, güç kaynağının kablo giriş yerindeki metallere 15-20 sn dokundurun. Ve aynı zaman bilgisayar açma tuşuna da basın. Eğer sorun statik elektrik ise büyük ihtimalle sorunun çözülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…