Bilgisayar çalışıyor fakat görüntü yok

Alihan ACAR

Hectopat
Daha fazla  
Daha önce aldığım anakartta VGA ışığı yandığı ve görüntü gelmediği için kontrol e götürdüm PC'yi anakart arızası olduğu söylendi ve tamir masrafı yüksek olduğu için sıfır anakart almaya karar verdim PC'yi topladığımda yine de açılmıyordu fakat EZ Debug LED olmadığı için sorunu anlayamıyorum ne yapmalıyım. Ekran kartını söktüm taktım Ramleri de aynı şekilde faakt sonuç aynı bir fikriniz var mı?

Merhaba,
Farklı bir güç kaynağı ile deneme şansınız var mı? Eğer var ise bu şekilde denemenizi öneririm. Yok ise bilgisayarı açtığınızda ekran gelmiyor iken bilgisayarın işlemci ve diğer fanları dönüyor mu? Yani ekran gelmese bile klavyeniz NumLock vs ışıkları yanıyor mu? İşlemciniz destekliyor ise ekran kartsız denediniz mi?

Merhaba,
Farklı bir güç kaynağı ile deneme şansınız var mı? Eğer var ise bu şekilde denemenizi öneririm. Yok ise bilgisayarı açtığınızda ekran gelmiyor iken bilgisayarın işlemci ve diğer fanları dönüyor mu? Yani ekran gelmese bile klavyeniz NumLock vs ışıkları yanıyor mu? İşlemciniz destekliyor ise ekran kartsız denediniz mi?

İşlemci desteklemiyor maalesef fakat bütün fanlar vb dönüyor ki bize bilgisayarcıdan alındığında görüntü geliyor diye video atılarak sorunun anakartta olduğu söylenmişti her şeyi yeni bir anakarta taktıklarında çalışıyor ise sanırım parçalarda bir şey yok PSU benim mıydı ondan bu eminligim yok fakat fanlar çalışıyor ve normal gözüküyor. Klavyeye güç gelmiyor. Sizce PSU dan mıdır?

İşlemci desteklemiyor maalesef fakat bütün fanlar vb dönüyor ki bize bilgisayarcıdan alındığında görüntü geliyor diye video atılarak sorunun anakartta olduğu söylenmişti her şeyi yeni bir anakarta taktıklarında çalışıyor ise sanırım parçalarda bir şey yok PSU benim mıydı ondan bu eminligim yok fakat fanlar çalışıyor ve normal gözüküyor. Klavyeye güç gelmiyor. Sizce PSU'dan mıdır?

Yani eğer imkanınız var ise farklı bir güç kaynağı ile deneyin. Bende sizin gibi tüm parçaları söküp teker teker deniyorum en son güç kaynağı ile denediğimde farklı bir şeyler olabilir fakat sizde ekran kartıda meçhul. Yani ekran kartını da farklı bir bilgisayarda denemek gerek.
Bir sürü kıstas var ve deneme imkanı bulunmuyorsa maalesef çözümlenemiyor. Şu an ekran kartı da olabilir, PSU da. RAM'ların çalıştığını var sayıyorum. Ama klavyeye güç gelmiyor demişsiniz. Bu boot olmuyor anlamına gelebilir. Yani RAM'lar teker teker denediyseniz 1'i çalışıyor gibi var sayıyorum.

Yani eğer imkanınız var ise farklı bir güç kaynağı ile deneyin. Bende sizin gibi tüm parçaları söküp teker teker deniyorum en son güç kaynağı ile denediğimde farklı bir şeyler olabilir fakat sizde ekran kartıda meçhul. Yani ekran kartını da farklı bir bilgisayarda denemek gerek.
Bir sürü kıstas var ve deneme imkanı bulunmuyorsa maalesef çözümlenemiyor. Şu an ekran kartı da olabilir, PSU da. RAM'ların çalıştığını var sayıyorum. Ama klavyeye güç gelmiyor demişsiniz. Bu boot olmuyor anlamına gelebilir. Yani RAM'lar teker teker denediyseniz 1'i çalışıyor gibi var sayıyorum.
Biz servise verdiğimizde ekran kartı vb çalışıyordu parçalar denendi ve sadece anakart değişti çalıştıgina dair başka bir anakarta takıp denediler ya anakart ya PSU ama çözüm bulamadım.

Sizce sıfır alınmış anakartın bozuk olma ihtimali var mı? Fabrikasyon hatası vb.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı