Bilgisayar çok sesli çalışıyor

Tgyokty

Megapat
Makaleler
6
Daha fazla  
Arkadaşlar çok yakın bir zamanda aşağıdaki Ryzen 5 1600 sistemi topladık. Fakat eski kasama nazaran yenisi fazla sesli (tabii abartılacak düzeyde değil ancak rahatsız ediyor dikkat kesilince) çalışıyor. Bunun sebebi veya sebepleri neler olabilir? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanların hızlarını kontrol edin belki ondandır, eğer fanlar hızlı çalışıyorsa ısı sorunu olabilir.

Fanları ve güç kaynağını sırayla test edip sesi kaynağını bulun. Fanlarda ise dönme hızını kontrol edin.

Arkadaşlar hava akışının iyi olduğunu düşünüyorum.

Bunu nasıl tespit edebilirim?

Bunun nasıl yapıldığını bilmiyorum hocam.
Hocam kasanın yanını açın. Bilgisayar çalışırken sırayla fanları elinizle durdurun ve sesin fan kaynaklı olup olmadığını öğrenin. Fan kaynaklı ise fanlarınız kötü ise değiştirebilirsiniz iyi ise internetten bakın biostan fan hızı ayarlama var ordan ayarlayabilirsiniz. Eğer ses fan kaynaklı değil ise güç kaynağından geliyordur. Aynı şekilde güç kaynağı fanını deneyin ve ses güç kaynağı fanıyla alakalı ise değiştirebilirsiniz.

Fanlar çalışırken elimle durdurarak zarar vermiş olur muyum? Ekran kartı fanlarını da durdurayım mı? Güç kaynağı fanı elle durdurulabilecek düzeyde değil, onu nasıl yapabilirim? Teşekkürler

Fanlar çalışırken elimle durdurarak zarar vermiş olur muyum? Ekran kartı fanlarını da durdurayım mı? Güç kaynağı fanı elle durdurulabilecek düzeyde değil, onu nasıl yapabilirim? Teşekkürler
Ekran kartı ve güç kaynağı fanına dokunmayın. Örneğin egzos fanın çalışıyor iken elimle durduruyorum bir sorun çıkartmaz hani yanda vs. fanınız var ise böyle deneyin ses hangi fandan geliyor onu bulun eski bir fan ise değiştirin. Fanlarla ilgili bir sıkıntı yok ise ekran kartını, güç kaynağını dinleyin sorun onlarda mı diye. Sorunun kaynağını bulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…