Bilgisayar D diskini görmesine rağmen okumuyor

guranc

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1050ti, amd ryzen 5 3600, 16gb ram, benq zowie 144hz, logitech superlight mouse, hyperx cloud II kulaklık
Meslek
Bilgisayar Yazılımcılığı
Bilgisayar D diskini görmesine rağmen okumuyor veya çalıştıramıyor ben de konuyu pek anlamış değilim geçen günlerde bilgisayarı açtığımda direkt D diskim (hard disk) gözükmüyordu. Kasadan biraz oynadım diskle ve düzeldi fakat şimdi de D diskinde ki oyunlarım açılmıyor ya da D diskine oyun indirmeye çalıştığım zaman indiremiyorum. Oyun inmesine rağmen bu hatayı veriyor son Mbps'inde.

Dosya Ekleri

• 1736083512617.png
    109,3 KB · Görüntüleme: 26
Disk yönetiminde D diski gözüküyor mu, D diskinde bazı klasörlere girerken "var olmayan bir aygıt belirtildi" şeklinde bir hata veriyor mu, SATA kablosunu değiştirmeyi denediniz mi?

D diskinin görünmemesi ve oyunların açılmaması birden fazla şeyden kaynaklanabilir. Öncelikle diskle ilgili kabloları kontrol etmen gerekebilir, çünkü senin de dediğin gibi, kasada biraz oynandıktan sonra düzelmiş. Bu tür bağlantı sorunları sık yaşanır. Kabloların gevşemesi, veriyi düzgün iletmiyor olabilir.

Bir diğer ihtimal de diskin sağlığıyla ilgili olabilir. Eğer “bad sector” gibi bir sorun varsa, diskinin üzerine yazma ya da oyun açma gibi işlemler gerçekleşmeyebilir. “CrystalDiskInfo” gibi bir programla diskinin sağlık durumunu kontrol edebilirsin. Eğer diskin sağlığı bozulmuşsa, verilerini kurtarmak için profesyonel yardıma başvurman gerekebilir.

Windows’ta da “Check Disk” komutuyla diski taratıp hataları onarabilirsin. Bu işlem bazen diskteki küçük sorunları giderip, erişimi tekrar sağlayabilir. Eğer hala sorun devam ederse, disk sürücüsünü güncellemeyi de deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…