Bilgisayar depolama diskini takınca anakart logosunda kalıyor

Makaleler
2
1 hafta önce işlemci soğutucusu almıştım, onu takarken anakartı galiba fazla zorladım. Anlamadım ama o günden sonra PC 15 20 sn kadar sonra kapanıyordu. Ekran, klavye falan her birinden elektrik gidiyordu fakat işlemci soğutucusu hala dönüyordu. Neyse bugün uyumak için PC'yi kapamaya çalıştım. Yaklaşık 1 dk geçti, kapanmıyordu. Ben de tuşa basılı tutarak kapattım ama içime sinmeyen bir şey vardı. Ben de tekrar açayım dedim fakat açılmadı. İnternette baktım, BIOS pili resetleme falan vardı, denedim, olmadı. Aynı hatayı alanlara BIOS'a giriyor mu yazılmış, ona da giremiyordum. Neyse biraz daha araştırdım, sonra önüme video çıktı, o videoda adam HDD'sini çıkarıp deniyordu ve oluyordu. Bende 2 SSD var, Windows olmayan SSD'yi çıkardım, açıldı. Sonra taktım, açılmadı. Sorum şu; benim SSD mevta mı olmuş yoksa başka bir problem mi var?
500GB NVMe SSD. 120 GB JD SSD. B450M S2H.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahmin edeyim, James eşşek SSD'yi çıkartınca sistem açılıyor?

SSD'nin mevta olup olmadığını anlamak için mümkünse farklı bir sisteme takın; değilse anakart üzerinden hot plug özelliği var mı yok mu bakın, eğer varsa sistem açıldıktan sonra takın SSD'yi, yada sata adaptörle USB üzerinden bağlayın. Sistem kitleniyorsa veya yavaşlıyorsa diğer SSD mevta. Sistem kitlenmiyor, yavaşlamıyor ama SSD gözükmüyor, yine mevta. Aygıt yöneticisi>Disk yönetimi üzerinden de kontrol edebilirsin. Genelde bozuk bir disk takıldığında yıllar süren bir yüklenme animasyonuna tutuluyor.

Son düzenleme:
Tahmin edeyim, james eşek SSD'yi çıkartınca sistem açılıyor?

SSD'nin mevta olup olmadığını anlamak için mümkünse farklı bir sisteme takın; değilse anakart üzerinden hot plug özelliği var mı yok mu bakın, eğer varsa sistem açıldıktan sonra takın SSD'yi, ya da SATA adaptörle USB üzerinden bağlayın. Sistem kitleniyorsa veya yavaşlıyorsa diğer SSD mevta. Sistem kitlenmiyor, yavaşlamıyor ama SSD gözükmüyor, yine mevta. Aygıt yöneticisi>disk yönetimi üzerinden de kontrol edebilirsin. Genelde bozuk bir disk takıldığında yıllar süren bir yüklenme animasyonuna tutuluyor.

James eşeği çıkarınca sorun kalmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı