Bilgisayar donanımı ile ilgili meslek yapmak istiyorum

Enes Hamza

Centipat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci :)
Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm. Yaşım 16, 9. sınıf öğrencisiyim Ankara'da iyi bir anadolu lisesindeyim ve derslerimde başarılıyım. En sevdiğim dersler Matematik ve Fizik, kimya ilgimi çekse de Fizik ve Matematik'ten zevk alıyorum ve yapabiliyorum. Ayriyeten bilgisayar donanımlarıyla ile çok fazla ilgileniyorum ve çok ama çok zevk alıyorum, bu yüzden bunla alakalı bir meslek yapmak istiyorum. Mesela anakartın üstündeki transistörler kondansatörler diyotlar dirençler chipsetler hepsi ilgimi o kadar çok çekiyor ki anlatamam. Sadece anakartla alakalı değil genel olarak tüm bilgisayar donanımıyla ilgilenmek hoşuma gidiyor. Bu meslek hangisine dahildir, ileride hatrı sayılır para kazanmak istiyorum inşallah yardımcı olursunuz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar donanımları üreten firmalara satış danışmanlığı yapabilirsiniz. İsterseniz kendi bilgisayar mağazanızı açabilirsiniz. Bilgisayar donanımları teknisyenliği yapabilirsiniz. Linus gibi sosyal medyaya girebilirsiniz :). Vs. vs. aklıma bu kadar geldi.

Elektrik-elektronik mühendisliği yaygın ve bu işle ilgilenen bir bölüm.

Ya çok elektrik değil de daha çok donanımla ilgili uğraşmak isterim faz dizilimleri M.2 SSD'ler işlemciler ekran kartlarının bulunduğu bir sektör :)
Bilgisayar donanımları üreten firmalara satış danışmanlığı yapabilirsiniz. İsterseniz kendi bilgisayar mağazanızı açabilirsiniz. Bilgisayar donanımları teknisyenliği yapabilirsiniz. Linus gibi sosyal medyaya girebilirsiniz :). Vs. vs. Aklıma bu kadar geldi.

Yani genelde bilgisayar mühendisliği deniliyor da mesela satış danışmanlığı nedir hangi firmalara ne olur açabilir misiniz? :))

Ya çok elektrik değil de daha çok donanımla ilgili uğraşmak isterim faz dizilimleri M.2 SSD'ler işlemciler ekran kartlarının bulunduğu bir sektör :)

Yani genelde bilgisayar mühendisliği deniliyor da mesela satış danışmanlığı nedir hangi firmalara ne olur açabilir misiniz? :))
Firma satış stratejisinde size danışır. Ürünlere, fiyata, reklama, konuma vs. etkenlerin harmanlanmasıyla en iyi satış stratejisini bulursunuz. Bilgisayar parçaları hakkında strateji oluşturmak için de bileşenler hakkında bilgili olmalısınız tabii. Bilmiyorum ne kadar anlatabildim bu yüzden bir link ekleyeyim.

Firma satış stratejisinde size danışır. Ürünlere, fiyata, reklama, konuma vs. etkenlerin harmanlanmasıyla en iyi satış stratejisini bulursunuz. Bilgisayar parçaları hakkında strateji oluşturmak için de bileşenler hakkında bilgili olmalısınız tabii. Bilmiyorum ne kadar anlatabildim bu yüzden bir link ekleyeyim.

Mesela diyelim donanım satış danışmanı olmak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği mi okumam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin Bir Mesleği olan donanım mühendisliği olabilir.Bende 9.sınıf öğrencisiyim nasip olursa bahsettiğim gibi donanım mühendisi olmak istiyrum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı