Bilgisayar donuyor ve yavaş işlem yapıyor

RMC Team

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel Core i5 - 760
Ekran Kartı: RX 550 4GB
Anakart: ASUS P7P55D-E LX
RAM: Patriot VIPER 1600MHz CL9 (8 + 8) 16GB
SSD: Sandisk SSD Plus 240GB

HDD1: WD Black 1 TB 7200 RPM (WD1003FZEX)
HDD2: Seagate 80GB 7200RPM (ST380819AS)

Kasa: Dark Racer Mavi LED
Güç Kaynağı: High Power AE-A600-v4 600W

Mouse: Corsair Katar Pro Kablolu
Klavye: Gamenote KB487L
MousePad: Xrades 40x30
Kulaklık: Hadron HS312

İşletim Sistemi: Windows 10 64-Bit PRO
RAM
4GB
SSD veya HDD modeli
WD Black 1 TB
Bugün bilgisayarı açtığımda bilgisayarda hissedilebilir bir donma fark ettim, Windows tuşuna basınca uygulamaların resimleri çıkmıyor ve dosyalara açılması uzun sürüyor. %temp% dosyasını silmeye çalıştığımda saniyede 10-20 MB okuyor, sizce sorun nedir?

Not: Ben flash bellekten işgilleniyorum flashımı okulun bilgisayarına taktım müzik filan attım bilgisayara sonra çıkardım. Geçen gün kendi bilgisayarıma taktım virüs ihtimaline karşı Malwarebytes yükledim tarama yapıyorum aynı sorun orada da var saniyede 50-100 item tarıyor ve 16 dakikadır sürüyor.

Hemen format tavsiye edilmez. İlk olarak virüs programı ile deneme yapılır. Programlar silmezse son çare olarak atılabilir. Tarama bitince kontrol edin. Duruma göre yazarsınız. Bitdefender, Kaspersky antivirüs gibi programlarla da deneyebilirsiniz. Veri tabanı farkından dolayı birinin bulamadığını diğeri bulabilir. HDD için de HD Tune ile Quick Scan kapalı olarak test yapabilirsiniz.

Ücretsiz antivirüslerin işe yaradığını ömrü hayatımda hiç görmedim sayın moderatörüm

Virüs taraması yapın bilgisiyarınıza program silemezse virüsü format atın.
Not: Önemli bilgileri yedeklemeyi unutmayın.

HDD ile Windows 10 bazen uyumlu çalışamayabiliyor. İşletim sistemi Windows 10 ise sorun bundan kaynaklanıyor olabilir. Genelde bu sorun %100 disk kullanımı olarak geçiyor ve internette çözümleri var. Donmaların olduğu esnada Görev Yöneticisi'nden disk kullanımının seviyesine bakın, hep %100 civarlarında ise sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.

Veya dediğiniz gibi USB bellek virüslü olabilir. Bu durumda virüs tarama programları ile USB belleğe virüs taraması yapmak iyi olur. USB bellekte virüs bulunamazsa Kaspersky Rescue Disk ile bilgisayarı taramak gerekir.

İlk olarak bilgisayarı taramayı önermememin sebebi diskin çok kullanıldığı esnada virüs taraması yapmak da çok uzun sürecektir. USB bellekte sonuca ulaşılamazsa bilgisayar taramasına geçmek daha iyi olur.

Hemen format, azıcık bilgin olsun bu konuda. Üstelik ücretsiz antivirüslere laf ediyorsun, bu kadarını görmedim. Ksc ile tarayınız bilgisayarı. Temzilerseniz fanı filan daha iyi çalışacaktır muhtemelen.

Zaten yeterli bilgi ve deneyimime dayanarak format konusunu tercih ettim hocam. Denesin tabii ki temizlemeyi ama güncel bir Trojan'i ücretsiz bir programla silebileceğini düşünmekte ne bileyim Ksc bir de

Hocam Kaspersky yükledim ve şu an Chrome'da ses olan hiçbir şey çalışmıyor YouTube videolar, Discord'da sesler, mikrofonun çalışmaması vb.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…