Bilgisayar dükkanı açmak için gereken sermaye nedir?

ashsekbasi

Centipat
Selamlar arkadaşlar.
Benim iş yeri açma belgem var ama bilişim/bilgisayar üzerine belge sadece o bölüme açabilirim.
Asıl sormak istediğim şey ne kadar bir birikimim olursa açabilirim küçük bi' dükkan tamir, alım satım yapacak kadar olsa yeterli. Vergi levhasından muhasebecisine kadar tamir setinden esnaf odasına üye olma ücretine kadar ne kadar tutar daha önce dükkan açmış olanlar veya bilgisi olanlar bilgi verebilir mi?

Alacağın malzemelere göre değişir.

Muhasebe aylık 3000, 5000₺
Esnaf sanatkarlar üyelik 2.800₺ aidat bölgeye göre değişiyor.
Vergi kestiğin fatura ve fiş göre değişir ne kadar faturalı alım yaparken vergin düşer.
Bağ-Kur düzenli ödeme yaparsan eğer 7.800₺

Geri kalanlar senin alacağın malzeme ve ürünlerle alakalı dükkan istersen 1 milyon mal basarsın ister 3 milyon tamamıyla sana kalmış.

Aklımdaki bütçe 100-150 bin TL arası bir bütçeydi, çok mu az olur?

Aklımdaki bütçe 100-150 bin TL arası bir bütçeydi, çok mu az olur?

O bütçeye dükkan hiçbir şey dolduramazsın maalesef 1-2 tane cihaz alıp vitrin koymalık bile bütçe zor olur sonuçta dükkan açmak için cebinde sermaye olması gerekiyor ki iş yapmadığın zaman dükkan elektrik kira karşılaman gerekiyor tutacağın dükkan illaki bir de tadilat vitrin vs yapman gerekecek her türlü 1 milyon yakın para lazım.

ilk başta alım satım olmayacak sadece tamir olacak dükkan kendine döndüğünde alım satıma girilcek o yüzden sordum

ilk başta alım satım olmayacak sadece tamir olacak dükkan kendine döndüğünde alım satıma girilcek o yüzden sordum

Günde kaç tane tamir gelecek ki? Günümüz şartlarında artık herkes kendisi format atıyor, temizliği kendisi yapıyor. Eskiden ‘Bilgisayarcıya götürelim format atsın, kasayı temizlesin’ denirdi. Sadece tamire bağlarsan kendini çok zor durumda bırakırsın.

Bir arkadaşım 1.300.000 harcadı teknik servis tarzı bir yer için. Sermaye fazla olmalı hocam 300-500 ile olacak iş değil.

bilgisayarın içindeki bütün parçaları tamir edebilcek bi bilgi var ve bozulursa yenisini takma olacak cebimi zengin etsin değil de kendini döndürsün 3 5 gelsin kendi işim olsun kafası zengin olma değil ama

Bir arkadaşım 1.300.000 harcadı teknik servis tarzı bir yer için. Sermaye fazla olmalı hocam 300-500 ile olacak iş değil.
hocam 1.3m de çok fazla istanbulun en iyi yerinde falan açsan lüx anca

1.3 Neyi fazla hocam Bursa'da mahalle içi bir caddeye açtı dükkanı gram sırıtmıyor klasik dükkan yani. İçeride birkaç bilgisayar olsa yalandan 300k yaz. Milyonlu rakamların değeri kalmadı bu zamanda 1-2 milyon liralar para değil bu zamanda dükkan açmak iş kurmak için.

Hocam bak,
Kira-20.000₺
Depozito-20.000₺
Tadilat-50.000₺
Bunlar sadece selamünaleyküm deyip dükkan açman bir de malzemesi bunlar en düşük hesaplar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…