Bilgisayar ekran kartını görünce ekran siyah oluyor

ChikiTiger

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 4600H - GTX 1650 - 16GB 3200 MHz - Acer Nitro 5
Arkadaşlar bilgisayarda ekran kartını aygıt yöneticisinden kaldırınca ekran geliyor ama ekran kartını tekrar okuyunca bilgisayarda görüntü gidiyor ve bir hata veriyor. Aygıt yöneticisinde genel PNP monitörün yanında ünlem işareti var.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Ekran kartınızın modeli nedir?
2. Bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp DDU(Display Driver Uninstaller) ile ekran kartı sürücüsünü kaldır.

Sistemini yaz, hatayı resimlerle birlikte daha detaylı tarif et.
AMD FX 8300 ,16 GB ram modelini tam hatırlamıyorum, ekran kartım Asus r7 370 strix 4 GB ,SSD kullanıyorum 120gb Samsung Evo ,1 TB HDD, fotoğraflrı internetten aldım ama birebir aynı şeyler gerçekleşiyor ilk önce bu Asus yazısı geliyor sonra Windows logosu ve altında dönen toplar çıkıyor tam açilacakken ekran siyah oluyor ekran siyah olunca klavyemdeki ışıklar gidip geliyor.Bu arada kaç kere konu açtım hiç cevap veren olmadı sizler cevap verince umutlandım çok sagolun.

2. Bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp DDU(Display Driver Uninstaller) ile ekran kartı sürücüsünü kaldır.
Ekran kartı sürücüsünü kaldırdım bilgisayar açıldı ve görüntü var ama Microsoft görüntü bagdastiricisi etkin 1 dk sonra ekran kartını algıladı ve şu ses geldi hani PC ye USB takınca gelen sesin aynısıydı ve görüntü gitti yine ekran kartimmi bozuk acaba daha alalı 2 sene olmuştu

Modeli Asus r7 370 strix 4 GB

Ekran kartın bozuk olsaydı sürücüler yüklendiğinde değil yüklenmediğinde de aynı problem olurdu, ben hatalı ekran kartı sürücüsü kurduğunu düşünüyorum Windows'un.

Sana uygun ekran kartı sürücüsü atacaktım Technopat'ta isminin altında yer alan Windows sürümüne bakarak ama sen orada yazdığı kadarıyla Windows XP kullanıyorsun. Ekran kartının Windows XP için bir sürücüsü olmadığı için Windows hatalı sürücü kurulumu yapıyor olabilir. Windows 7 8.1 10 hangisine istersen ona geç. Yine aynı sorun olursa AMD Radeon™ R7 370 Drivers & Support | AMD buradan işletim sistemine uygun driverı yükle. Ayrıca işletim sistemi 64 bit olmak zorunda yükleyebilmen için.

Windows 10 kullanıyorum bu arada attığın linkten indirdim ve kurdum güncelle diyince yine ekran gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…