Bilgisayar ekran kartını ve işlemciyi tam olarak kullanmıyor

SWhiteMader

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
Rtx 3070
Anakart
A520M plus
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Arkadaşlar merhaba. Bu aralar bilgisayarım bazı oyunlarda ekran kartını ve işlemciyi tam olarak kullanmıyor. Mesela en basit oyun Minecraft'ta bile ikisini %30-%40 civarlarında kullanıyor ve 70 80 FPS alıyorum. Aynı durum CS2 de de var. Ekran kartını %0 kullanıyor işlemciyi ise %20 kullanıyor bu yüzden FPS yerin dibinde. Buna bir çözümünüz var mıdır?

Arkadaşlar merhaba. Bu aralar bilgisayarım bazı oyunlarda ekran kartını ve işlemciyi tam olarak kullanmıyor. Mesela en basit oyun Minecraft'ta bile ikisini %30-%40 civarlarında kullanıyor ve 70 80 FPS alıyorum. Aynı durum CS2 de de var. Ekran kartını %0 kullanıyor işlemciyi ise %20 kullanıyor bu yüzden FPS yerin dibinde. Buna bir çözümünüz var mıdır?
Grafikleri fulle. Ekran kartında kullansın.

Güç planını kontrol et. Oyunun işlem önceliğini artır ve öyle denemeler yap. BIOS Ayarlarında bir modifikasyon mevcutsa BIOS'u sıfırlamayı dene.

Güç planı yüksek performanstaymış zaten

Bir de şöyle bir şey var bilgisayarı ilk açtığımda bütün oyunlarda gpu kullanımı %0 oluyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca oyunu açıyorum hâlâ %0 oyunu kapatıp açtıktan sonra kullanmaya başlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı