Bilgisayar ekranı TV'ye nasıl yansıtılır?

Falc0nn

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı TV'ye HDMI kablosu ile bağladım fakat çözünürlüğu 4K ya alınca ekran Max 24 Hz veriyor. 1080P'e alınca 60 Hz veriyor. Ne yapmam lazım?

Sorununuza etki edebilecek bazı unsurlar:
  • HDMI kablosunun versiyonu 2.0 olmalıdır. Daha düşük sürümlerde (örneğin 1.4) 4K çözünürlükte maksimum 24-30 Hz yenileme hızı verir.
  • Windows ayarlarından TV ekranının yenileme hızını kontrol ediniz.
  • TV’nin ayarlarında, kullandığınız HDMI portu için HDMI Ultra HP Deep Color veya benzeri bir ayarın açık olduğundan emin olunuz. Bu özellik bazı TV’lerde 4K 60 Hz desteğini sağlar.

Hocam cok teşekkür ederim ayarlardan HDMI versiyonu tarzı bir şey vardi onu 2.1'e aldım ve şu an 60 Hz seçenegi geldi.

Tam olarak yaşadığınız problem nedir biraz daha detay verir misiniz?
Örneğin,
Kasayı yerine götürüp taktım ama monitörden görüntü gelmiyor,
Kasanın bağlantılarını yaptım ama güç almıyor,
Şeklinde detaylandırırsanız eminim diğer arkadaşlarım da konuya bakıp yardımcı olmaya çalışacaktır.

Kasanın güç tuşuna basıyorum fakat güç gelmiyor.

Öncelikle bağlantıları kontrol edip her şeyin uygun olduğundan emin olun. Eğer hala güç sorunu yaşıyorsanız bilgisayarı bağladığınız güç girişini değiştirmeyi deneyin, mesela bir uzatıcı kablo ile çalıştığından emin olduğunuz bir prizi deneyebilirsiniz. Sorun hala devam ediyorsa güç kaynağının güç tuşunu kontrol edin. Prizi değiştirdikten sonra bilgisayarınız çalışmaya başlarsa bulunduğunuz odanın prizinde bir sorun olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…