Bilgisayar ekranının gelmemesi

ulyoS

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, uzun zaman sonra bir sorun ile karşılaştım.

Bugün BIOS'u normal bir şekilde default hale getirdim.
Bilgisayar açılırken F2 bastım, BIOS'tan exit sekmesine girip oradan restore default gibi bir şeyi seçtim şu an hatırlamıyorum. Ardından Save and Reset diyerek çıkış yaptım.

Sorun bu olaydan sonra meydana geldi, bilgisayarı kapat-aç yaptım ve normal çalışmaya başladı. Fanlar, klavye, mouse hatta kulaklık bile geldi ancak ekran gelmedi.

Farklı bir monitör ile denedim, HDMI ve VGA olarak iki ayrı şekilde denedim ve hatta onboard olarak açmaya yeltendim. Yine de ekran gelmedi, monitörün ışığı yanıp sönmeye devam etti, sanki bilgisayar kapalı gibi.

Gözlemlediğim şeyler:

- Windows'ta iken Power tuşuna basılı tuttuğumda kapanıyorken şu an sanırım BIOS'ta kaldığı için tek seferde basılı tutmadan kapanıyor bilgisayar.
- Ekranlar çalışıyor,
- RAM çalışıyor,
- Fanlar çalışıyor.

Yaptığımız şeyler:

- BIOS Pili çıkarıp açmak, işe yaramadı.
- BIOS Pilini resetleme (30 saniye bekleyip geri taktık) işe yaramadı.
- Jumper reset, işe yaramadı.
- Power'i kesip elektriklenmeyi önlemek için 30 saniye Power tuşuna basıp denedim, işe yaramadı.
- Onboard ve normal olarak farklı monitörler ile ekran getirmeye çalıştık işe yaramadı.

Sorun nerede? Ben çözemedim, bilen veya fikri olan yazarsa sevinirim. Bilgisayarcı tanıdık yok burada, parça hırsızlığı ve kalitesiz işçilik hat safhada artı olarak tam kapanma mevcut bu yüzden götüremedim.

Not: Masaüstü bilgisayar ancak anakartı laptoptan almıştım, DDR5 ekran kartı falan destekliyordu, güçlü anakart yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, uzun zaman sonra bir sorun ile karşılaştım.

Bugün BIOS'u normal bir şekilde default hale getirdim.
Bilgisayar açılırken F2 bastım, BIOS'tan exit sekmesine girip oradan restore default gibi bir şeyi seçtim şu an hatırlamıyorum. Ardından Save and reset diyerek çıkış yaptım.

Sorun bu olaydan sonra meydana geldi, bilgisayarı kapat-aç yaptım ve normal çalışmaya başladı. Fanlar, klavye, mouse hatta kulaklık bile geldi ancak ekran gelmedi.

Farklı bir monitör ile denedim, HDMI ve VGA olarak iki ayrı şekilde denedim ve hatta onboard olarak açmaya yeltendim. Yine de ekran gelmedi, monitörün ışığı yanıp sönmeye devam etti, sanki bilgisayar kapalı gibi.

Gözlemlediğim şeyler:

- Windows'ta iken Power tuşuna basılı tuttuğumda kapanıyorken şu an sanırım BIOS'ta kaldığı için tek seferde basılı tutmadan kapanıyor bilgisayar.
- Ekranlar çalışıyor,
- RAM çalışıyor,
- Fanlar çalışıyor.

Yaptığımız şeyler:

- BIOS pili çıkarıp açmak, işe yaramadı.
- BIOS pilini resetleme (30 saniye bekleyip geri taktık) işe yaramadı.
- Jumper reset, işe yaramadı.
- Power'i kesip elektriklenmeyi önlemek için 30 saniye Power tuşuna basıp denedim, işe yaramadı.
- Onboard ve normal olarak farklı monitörler ile ekran getirmeye çalıştık işe yaramadı.

Sorun nerede? Ben çözemedim, bilen veya fikri olan yazarsa sevinirim. Bilgisayarcı tanıdık yok burada, parça hırsızlığı ve kalitesiz işçilik hat safhada artı olarak tam kapanma mevcut bu yüzden götüremedim.

Not: Masaüstü bilgisayar ancak anakartı laptoptan almıştım, DDR5 ekran kartı falan destekliyordu, güçlü anakart yani.

Aynı sorun bende de var neden bulabilirsen söyle ne olur?

Ekran kartını sökün ve alt tarafındaki soketi silgi ile hafifçe silin ve tekrar takın.
Deniyorum 10 dakika sonra cevap vereceğim.
Bilgisayarın güç kaynağını takıp sökün bende de öyle olmuştu çok uğraşmıştım.
Bunu da deneyeceğim.
Tüm kabloları tak çıkar yaptım, aynı sonuç elde edildi.

Ekran kartı bir nebze düşündürdü, ancak sorun ekran kartında olsaydı onboard açardı.

PSU ise sonuç vermesi zordu çünkü sadece ekran gelmiyor, klavye fare var ve fanlar dönüyor. Klavyede numlock tuşu da çalışıyor.

Bunun dışında bilgisayar halen tek düğme basışında anında kapanıyor o da çözüm olmadı.
Halen güncel

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı