İşlemciyi araştırdığımda diğer forumlarda yükte 1V altında olması normal görünmüyor. Frekanslarınız normal fakat bu işlemci için sıcaklıklarınız biraz yüksek kalıyor. Tcase değeri Max 71 gösteriyor Intel'in sitesinde. Böyle bir işlemci Max yükte 65W'ta 60-65 derecelerde kalması lazım. Technopat'ta başka konuda aynı işlemciye sahip birinin test sonucuna göre Max 65 dereceleri görmekte. Ayrıca sizde Core 2 alanında olan sıcaklık diğerlerine göre daha yüksek. Yani ya ısı dağılımıyla ilgili orada bir sorun var macunla dengeli bir yenileme yapılacak ya da işlemcinizin o bloğunda transistörlerde bozulmalar ve yıpranmalar başlamış ki buna da çözüm ancak işlemci değişimi olur. Bu arada ekran kartınızı da test edin. Ondaki sorunları da görelim.
Aynı işlemciye sahip başka bir konu sahibinin test sonuçları:
Sistemimde olan bazı performans ( FPS düşmesi ) sorunları yüzünden donanımlarımı kontrol etmeye karar verdim. Konuyu tamamen okursanız sevinirim. AIDA64 ile 10 dakikalık test sonucunda bu tarz bir tabloyla karşılaştım normal mi bilmiyorum: Sistem özelliklerim; ASUS 1050 Ti. i5 6400. 16 GB...