Bilgisayar Fanlar Dönüyor Ancak Açılmıyor

MikailAKDENİZ

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Yaklaşık 1 sene önce almış olduğum bilgisayarda son 3,4 aydır işlemci (R5 2400G) ısınıp kapanmaya başladı. Ben bu durumdan 1 ay sonra falan termal macunu kurumuştur diğerek yeni termal macun sürdüm ancak sorun yine devam etti. 2 gün önce yine aynı sorun olunca bilgisayarın termal macununu yine değiştirmeye çalıştım.

Değiştirdim ancak bilgisayar değiştirdikten sonra açılmamaya başladı. Bilgisayarın fanları dönüyor ancak bilgisayar açılmıyor işlemci fanını tam oturttum. İşlemciyi falan yerinden hiç ellemedim zaten statik enerji ile falanda alakası yok. Başka birine sorduğumda işlemci ömrünü doldurmuştur işlemcinin sıkıntısından dolayı dedi ama. Acaba çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar çalışıyor ama görüntü gelmiyor, doğru mu? Öncelikle BIOS pilini çıkar ve RAM'leri çıkar. RAM'lerin ucunu silgi ile sil. Tabii bu işlemi yapmadan önce toprağa/demire dokun, n'olur n'olmaz. Sonra RAM'leri tak öyle dene.

Düzenleme: Bunlar da işe yaramazsa ekran kartını çıkar, onu da silgi ile sil tak. Olmazsa ekran kartını çıkar tekrar, ekran kablosunu onboarda bağla. O da olmazsa geçmiş olsun. Sorun işlemcide veyahut anakart yanmış.

Parçaları tanımaya çalışıyor diye düşündüm ama, beklemene rağmen açılmıyorsa bir parçası tam oturmamış da olabilir.

RAM ve Ekran Kartının yuvasına tam oturduğundan emin ol o yüzden yapıyor olabilir.

CPU'dan kaynaklanıyor olsa BIOS açılmaz, fanlar döner ekrana görüntü gelmez ama. RAM'den kaynaklanıyor olsa PC 30 saniye içerisinde geri kapanır. CPU kaç yıllık?

İşlemci fan vidalarini gereginden fazla sıkmak görüntü aktarma sorunlarına sebep oluyor diye okuyoruz forumda. Bu konuda bir deneme yapın bakalım.

Ramleri kontrol etmiştim bi sıkıntı yoktu. Ekran kartını almadan önce apu kullanıyordum zaten o yüzden ekran kartını çıkarıp açmayı denedim. Yine aynı şekilde bilgisayar açılmadı. İşlemci fanını 2 kere bakmıştım bu olaydan sonra açılmadığı için çok sıkmadım oturunca bıraktım vidaları. Anakartın falan ışıkları yanıyor bütün fanlar dönüyor ancak klavye, mouse , monitör'e ışık falan gelmiyor, BIOS falan açılmıyor.

Aynı durumu ben de yaşadım.
Benim bilgisayarım da oyun oynuyordum aniden görüntü gitti yeniden başlatmaya bastım yine olmadı.
Boot ettikten sonraki ekran da kalıyordu simsiyah ekran da.
Benim sorunu şöyle çözdüm:
Ekran Kartının BGA Chipset'i arızalanmış nasıl oldu ise artık onu yaptırdım termal macununu da sürdüm.
Sorun işlemci de olmayabilir görüntü için ekran kartı lazım unutma İşlemci de sıkıntı yoksa ekran kartına bak çıkarıp yeniden tak silgi ile ucunu sil eğer olmazsa güvendiğin bir Bilgisayarcıya götür başında bekle sorunu anlatır sana şimdi biz buradan tahmin ediyoruz sorunu sadece uzmanlara sorman daha iyi olacak dır.

Ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum işlemcide vega 11 var ekran kartını çıkarıp açtım o yüzden. Yine aynı şekilde oldu işlemcinin daha 1.5 sene garantisi var deforme olmuştur belki, acaba kabul ederler mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…