Bilgisayar fanları hızlı ve sesli çalışıyor

Arkadaşlar her oyunda böyle. Fanlarım gerektiğinden fazla hızlı çalışıyor. Valorant'ta da bu şekilde çok sesliler.
Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci sıcaklığınız çok yüksek olduğu için hızlı çalışan fanın işlemci fanı olduğunu sanıyorum. Doğru mu?

Eğer sistem gereksinimleri düşükse normaldir ve yapılacak şey ise sistem gereksinimlerini yükseltmek biraz para harcaman lazım.

Bilmiyorum bir fan çalışıyor ama hangisi neden bu kadar yüksek normalde düşük olması lazım değil mi?

Ryzen 5 5600G.
16 GB RAM.
GTX 1660S.
%90 ihtimalle işlemci fanı olduğunu sanıyorum. İşlemci sıcaklığın çok yüksek olduğu için tam hızda çalışıyor. Bunun için yapabileceğin bir şey yok. BIOS'dan AMD işlemci için turbo seçeneği varsa onu kapatabilirsin, sıcaklığın düşmesini sağlar ve haliyle fan yavaş çalışır.

Aslında senin sorunun işlemci sıcaklığı anlayacağın. Gereğinden yüksek bir sıcaklığa sahipsin. Böyle uğraşmak yerine direkt kule tipi fan da alabilirsin.

Eğer sistem gereksinimleri düşükse normaldir ve yapılacak şey ise sistem gereksinimlerini yükseltmek biraz para harcaman lazım.

Yolladım sistemimi.

Bu sıcaklık bilgisayara zarar verir mi?

Bilmiyorum bir fan çalışıyor ama hangisi neden bu kadar yüksek normalde düşük olması lazım değil mi?

Ryzen 5 5600G.
16 GB RAM.
GTX 1660S.

Aslında iyi benim bilgisayar Monster ve Gaming ve Office modu var Office modunda Valorant kasıyor ama Gaming'te fanlar hayvan gibi çalışıyordu bunu Monster kontrol merkezinde fan bölümünde düzelttim.

Yolladım sistemimi.

Bu sıcaklık bilgisayara zarar verir mi?

Zararı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…