Çözüldü Bilgisayar fişleri söküp takmadan açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gariplik

Femtopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, bilgisayarımda anlamadığım bir sorun var. Geçenlerde bir oyun oynarken grafik ayarlarını yükseltmek istedim ve bilgisayar aniden kapandı. Sonra tekrar açıldığında sadece fanlar dönüyordu, ekran gelmedi. Bilgisayarın elektriğini tamamen kestim ve açtığımda normal bir şekilde çalıştı. Ancak oyunlarda grafik ayarlarını yaparken bazen yine kapandığını yaşıyorum. Yine elektriği kesip tekrar açtığımda sorunsuz çalışıyor.

Şu anki genel problem şu: Bilgisayarı kapatıp yeniden açmak istediğimde sadece fanlar dönüyor. Kabloları söküp takmadan nadiren normal açılıyor, ama genelde kabloları çıkarıp takınca çalışıyor.

Bilgisayarım geçen sene PCHOCASI tarafından özel olarak toplandı, her şeyi sıfır.

Sistem özelliklerim:

• İşlemci: i5 12400F
  • Anakart: Gigabyte H610M HV2 DDR4
  • Ekran Kartı: Gigabyte 3070 GeForce RTX
  • PSU: 650W
Denediğim şeyler:

1. Kabloları tek tek taktım ve çıkardım, bilgisayarı komple söküp temizledim.
  2. RAM'lerde test yaptım, tek tek denedim; bir sorun görünmüyor.
  3. BIOS'u sıfırladım, pili çıkararak.
  4. HDMI kablosunu değiştirdim.
  5. Prizi değiştirdim; prizin olduğu yer uzatma kablosu ama kaliteli bir Viko markası.
  6. PSU'da sorun olabilir mi bilmiyorum; normal işlerimi yaparken ve oyun oynarken kapanma olmuyor.
  7. Isı konusunda bir problem yok; maksimum 76 dereceyi geçmiyor.
Bu durumu nasıl çözebilirim? Herhangi bir fikriniz var mı?

Çözüm
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa sorunu çözdüm.

Sorunu yeni bir PSU alarak çözdüm evet sorun maalesef PSU'daymış. Eski PSU'mun garantisi var garantiye verdim fakat pek bir şey yapacaklarını sanmıyorum o yüzden gittim yenisini aldım.
Selam arkadaşlar, bilgisayarımda anlamadığım bir sorun var. Geçenlerde bir oyun oynarken grafik ayarlarını yükseltmek istedim ve bilgisayar aniden kapandı. Sonra tekrar açıldığında sadece fanlar dönüyordu, ekran gelmedi. Bilgisayarın elektriğini tamamen kestim ve açtığımda normal bir şekilde çalıştı. Ancak oyunlarda grafik ayarlarını yaparken bazen yine kapandığını yaşıyorum. Yine elektriği kesip tekrar açtığımda sorunsuz çalışıyor.

Şu anki genel problem şu: Bilgisayarı kapatıp yeniden açmak istediğimde sadece fanlar dönüyor. Kabloları söküp takmadan nadiren normal açılıyor, ama genelde kabloları çıkarıp takınca çalışıyor.

Bilgisayarım geçen sene PCHOCASI tarafından özel olarak toplandı, her şeyi sıfır.

Sistem özelliklerim:

• İşlemci: i5 12400F
  • Anakart: Gigabyte H610M HV2 DDR4
  • Ekran Kartı: Gigabyte 3070 GeForce RTX
  • PSU: 650W
Denediğim şeyler:

1. Kabloları tek tek taktım ve çıkardım, bilgisayarı komple söküp temizledim.
  2. RAM'lerde test yaptım, tek tek denedim; bir sorun görünmüyor.
  3. BIOS'u sıfırladım, pili çıkararak.
  4. HDMI kablosunu değiştirdim.
  5. Prizi değiştirdim; prizin olduğu yer uzatma kablosu ama kaliteli bir Viko markası.
  6. PSU'da sorun olabilir mi bilmiyorum; normal işlerimi yaparken ve oyun oynarken kapanma olmuyor.
  7. Isı konusunda bir problem yok; maksimum 76 dereceyi geçmiyor.
Bu durumu nasıl çözebilirim? Herhangi bir fikriniz var mı?
Hocam aynı sorunu yıllar önce yaşadım, sorunum sizin ki ile benzerdi. Benim bilgisayarım statik testlerde kapanmıyor, ancak oyun oynarken özellikle FPS yüksek olsa dahi, oyunda bir şey yüklerken vs. kapanıyordu, bazen 10 dakikada kapanıyor, bazen hiç kapanmıyordu. Ben yedek bir güç kaynağı denedim, 1-2 gün hiç kapanmadı, sonradan güç kaynağını değişerek sorunu çözdüm. Sorun 3.3 ve 5 kısmındaydı, bu sebeple sisttem bazen bellek, bazende disk hatası veya yazılımsal sorunları gösteriyordu.

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa sorunu çözdüm.

Sorunu yeni bir PSU alarak çözdüm evet sorun maalesef PSU'daymış. Eski PSU'mun garantisi var garantiye verdim fakat pek bir şey yapacaklarını sanmıyorum o yüzden gittim yenisini aldım.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı