Bilgisayar fişte değilken Power Led ışığı yanıyor

cccenker

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi arkadaşlar, kasada elktriğe bağlı fiş dahi takılı değil ancak kasanın power led'i yanıyor. Kasanın çalışma durumundaki kadar değil ama hafif parlaklık var içini açıp bakmaya gerek kalmadan fark edilecek bir parlaklık.

Kontrol ettim bu gücü bios pilinden alıyor. Acaba normal bir şey mi bu yoksa bende mi bir sıkıntı var? Power Led'i yanlış mı bağlamışım ya da anakartım mı sorunlu?

Ne yapmam gereken hakkında fikri olan arkadaş var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
TV ve monitörlerde siz fişi prizden çekseniz bile elektriği bir süre muhafaza eden bir parça vardı adını unuttum. Büyük olasılıkla bundan kaynaklı. O yüzden fişi çekseniz bile TV lerin içini açmayın hala sizi çarpacak kadar elektrik vardır dikkatli olun derler. Bence normal.

Kondansatör Türkçe'si kapasitör. Bu parça elektriği depo eder. Ancak çok uzun süre değil.
kondansator1.jpg

Bunlar da kondansatör çeşitleri. PSU'larda özellikle voltaj çıkışında çok fazla bulunurlar. En sağda gördüğün Elektrolitik kondansatörler senin söylediğin LED ışığı bir süre daha yakar. Kondansatörler de kapasite uF yani "mikrofarad" cinsinden yazılır. Aynı zaman da voltaj değerleri vardır. Kondansatörün voltaj değeri aşılırsa ya da ters kutup bağlanılırsa kondansatör şişer ve kısa süre içerisinde bozulur. Bu yüzden de devrdeki voltajın üzerinde kondansatörler kullanılır. PSU çıkışlarındaki örneğin 12 kanalında 16 V kondansatörler kullanılır. PSU'nun Watt değeri ne kadar büyük olursa mikrofarad değeri de o kadar büyük olur. Bu da LED'in yanma süresini arttırır.

PSU nedir hocam?
Güç kaynağı.

Dosya Ekleri

• kondansator1.jpg
    kondansator1.jpg
    31,7 KB · Görüntüleme: 291
Slm arkadaşlar konuyu bi hortlatmak istedim çünkü nette soruyla ilgili tek sayfa bu..
PC'nin power ışığı PC prizde değilken bile yanıyor. Bugün test ettim evden çıkarken prizden çektim yaklaşık 6-7 saat sonra geldiğimde hala ışık yanıyodu.. Muhtemelen Biostaki pili kulllanıyo. Zaten bu durumu bios pilini değiştirdikten sonra farkettim. Önceki pilim bitikti, tarih ve saati her açtığımda elle ayarlıyodum..
Sizce ledi iptalmi ediyim yoksa bağlantısınımı yanlış yapmışımdır?

Anakart: MSI 970a g43

Slm arkadaşlar konuyu bi hortlatmak istedim çünkü nette soruyla ilgili tek sayfa bu..
PC'nin power ışığı PC prizde değilken bile yanıyor. Bugün test ettim evden çıkarken prizden çektim yaklaşık 6-7 saat sonra geldiğimde hala ışık yanıyodu.. Muhtemelen Biostaki pili kulllanıyo. Zaten bu durumu bios pilini değiştirdikten sonra farkettim. Önceki pilim bitikti, tarih ve saati her açtığımda elle ayarlıyodum..
Sizce ledi iptalmi ediyim yoksa bağlantısınımı yanlış yapmışımdır?

Anakart: MSI 970a g43
Bios pilini sök bir de öyle dene.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı