Bilgisayar format sonrası bir süre sonra donmaya başlıyor

prisoner627

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bir süredir yaşadığım bir sıkıntım var. Sistemimde donma sorunu başladı. Bilgisayarımı formatlıyorum formattan bir süre sonra bilgisayar donmaya başlıyor. Ses filan gidiyor 30-40 saniyeliğine. Yine format atıyorum yine bir süre sonra başlıyor donma sorunu. Bilgisayara AMD, ASUS, Steam, Discord, dışında bir şey de yüklemiyorum. Virüs girme ihtimali yok. Nedir sorun çözemedim. SSD sağlığı %100 gösteriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev Yöneticisi'ni açtığınızda performans kısmında RAM ya da CPU'yu çok fazla kullanan bir uygulama görünüyor mu? Windows'u son sürümüne güncellediniz mi? Yeni kurulum yaptıysanız driverlarınızın hepsi tam kurulmamış olabilir, bu sebeple de arka planda güncelleme yapmaya çalışıp yine sistemi yavaşlatabilir. Güncellenmediği için de problem yaşıyor olabilirsiniz, onları da kontrol etmekte fayda var.

Alet dondukça format mı atıyorsunuz? Alet nedir? Kaç yaşında? Ölüyor gibi.

Alet dondukça format mı atıyorsunuz? Alet nedir? Kaç yaşında? Ölüyor gibi.
Hocam sistem yeni daha 1 yıl oldu toplayalı eski bir sistem değil sorunu çözemediğim için format attım ancak temelli çözüm bu geldi aklıma.

Hocam Windows güncel driverlar güncel dediğiniz gibi RAM ile işlemciyi meşgul eden programlara bakacağım şimdilik RAM'lerin frekansını 3200'den 3066 ya çekmeyi deniyorum şu an için bir sorun gözükmüyor sorun olursa dediğinizi deneyeceğim, olmazsa bilgilendireceğim.

Formatten bir süre sonra derken? Formatladın kurdun, kullanıyorsun, ne kadar sonra? Belli şeyleri yapınca mı yoksa durup dururken de mi oluyor? Yani 10 kere formatlasan da sorun olmaz, belli ki sistemden bir şeyler sıkıntılı. Sistgemi de söylememişsin bu arada.. bilgi ver biraz bize..

Hocam sistem ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi II Ryzen 7 5700X CPU soğutucum DeepCool AK400 2 fanlı RX 6650XT 3200 MHz G.Skill CL16 RAM Zalman megamax Power Supply Dark Raider kasa sistem böyle hocam şöyle formattan 3-4 hafta sonra herhangi bir zamanda donmalar yaşıyorum bazen sistemi açarken kilit ekranında kalıyorum bazen oyundayken donuyor ses gidiyor klavye mouse çok tuşlara basarsam bip bip ses veriyor.

Hocam ne yazık ki ramlerin mhz düşürmek işe yaramadı pc açarken bile donuyor zaman zaman.

@arandur

RAM'ler 8x2 16 GB yazmayı unutmuşum.

Son düzenleme:
%95 RAM uyuşmazlığı diyebilirim. ASUS Anakartlar RAM seçiyor AMD 7000 serilerinde. Sebep yok, maalesef biraz şans işi. Tabi başka bir şeyde olabilir ama sanmıyorum.

%95 RAM uyuşmazlığı diyebilirim. ASUS anakartlar RAM seçiyor AMD 7000 serilerinde. Sebep yok, maalesef biraz şans işi. Tabii başka bir şeyde olabilir ama sanmıyorum.

Peki diyelim bu sebepten dolayı hangi RAM'leri alacağım Corsair Vengeance LPX RAM'lerim vardı sistemi kurarken mavi ekran verdirdi ben G.Skill aldım sitesinde uyumlu gözüküyordu e peki en iyi çalışan RAM marka modeli nedir bilginiz var mı?

Bios güncel emin misin? Yani kesin emin misin son sürüm olduğuna? Bazı anakart uyumlu gözükse bile çok baş ağrıtıyor. Bazı youtuberların 7000 için asus tercih etmemesinin sebebi bu. Yani internetten anakartınız yaz best Ram de çıkar muhtemelen.

Yeni BIOS gelmiş şimdi baktım onu güncelleyeceğim şimdi sonrasında bir sorun olursa haber veririm teşekkürler bilgilendirmeniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…