Bilgisayar geç açılıyor

M(i)usa

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba. Bundan 2 gün önce hiçbir sıkıntısı olmayan Acer Predator ph 317-54 model bilgisayarım geç açılmaya başladı. Windows 10 Pro 21H1 sürümü bilgisayarda bulunan mevcut SSD'ye kurulu. Bilgisayardaki harici disklerimin sağlığı iyi ve r/w hız değerleri olması gereken değerlerde. Bilgisayarım açılma ekranında Predator simgesinde bekliyor ve alttaki yükleme işareti dönüyor. Yaklaşık 1 dakika sürüyor. Son BIOS zamanı 4.7 saniye görünüyor. Ne yapmam gerekiyor, şimdiden teşekkürler.

Not: Temiz kurulum yapmama rağmen böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızlı başlatmayı açın.

Bilgisayarı daha hızlı başlatır
Windows+X tuşuna aynı anda basın ordan Güç seçeneklerine tıklayın ,Pencerenin sol tarafında , Güç düğmelerinin ne yapacağını seç'e tıklayın, orda hızlı başlatmanın yanındaki kutucuğu açın.

Pek işe yarar mı bilmiyorum ama elimde bir harddisk vardı aşırı yavaşlamıştı ben de ona low format atmıştım bayağı bir etkisi olup hızlanmıştı. Belki deneyebilirsiniz.

Neden bilmiyorum ancak Windows 11 bilgisayardım da dediğiniz şey çıkmadı.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. 'msconfig' kısmından CPU sekmesinden 8 seçip GUI önyüklemesini devre dışı bıraktım. Ekstra olarak başlangıçta çalışacak uygulama sayısını minimum tuttum. Eskisiden de hızlı açılmaya başladı.

Daha mı hızlı açılmaya başladı bunu yapınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…