Ryujuyeung
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. Bilgisyarım sabah açtığımda bios ekranına yönlendiriyodu hiçbir şekilde windows yükleme ekranına gelmiyordu. Bios'tan kaydetmeden çık dediğimde tekrar o bios ve windows ekranı arasındaki siyah ekran geliyor. Cmd ekranı gibi olan birkaç kere o yazı yazma işareti yanıp sönüyor sonra tekrar biosa getiriyodu bios'tan başka bir şey açmıyordu. Anlayacağınız cpu fan dışında her şey çalışır gözüküyodu. Cpu fan hatasını uzun süredir alıyodum biosu sıfırladım pilini çıkarıp taktım ama yine de aynı bios'ta takıldı kaldı daha sonra ramleri söktüm taktım öyle yapınca ekranda gelmemeye başladı. Aynı zamanda bir başka dikkatimi çeken normalde bios ekranı gelince farem ve klavyem ışıklı olduğundan çalıştıklarını anlıyodum ramleri söküp takınca onların da gelmediğini gördüm hiçbir usb'den güç gelmiyor. İçerine anakartta ram ok yin yanında kırmızı led yanıyor. Ekran kartından da güç olduğuna dair yeşil ışıklar yanıyor fanlar çalışıyor. Bir gün önce ön usb girişlerinden birinin içi kırılmıştı bilgisayar usb girişlerinden biri fazla güç tüketiyor diye uyarı vermişti acaba elektriksel bir hatadan bir şeyi mi yaktım neyin arızalı olduğunu anlamadım. Yardım eder misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: