Bilgisayar GT 1030 ekran kartını kullanmıyor

darkinbox

Hectopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
w3schools.com
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
RAM
8GB
SSD veya HDD modeli
Nonknown
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GT 1030
Anakart
Nonknown
İşlemci
İntel core i3 4 core
Bir oyunu oynarken fark ettik, arkadaşımın bilgisayarı oyunlarda veya normalde ekran kartını kullanmıyor, dün NVIDIA driver sitesinden yükledik sürücüleri hala aynı bu arada 1030 ekran kartı. Çözüm bulan çok yardımcı olur teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör kablosu anakarta değil de ekran kartına takılıysa ekran kartını kullanmama gibi bir durum olamaz sistem çalışıyorken

Monitör kablosu anakarta değil de ekran kartına takılıysa ekran kartını kullanmama gibi bir durum olamaz sistem çalışıyorken
Ekran kartına takılı olmasaydı görev yöneticisinde gözükme ihtimali yoktu

Hayır monitörün anakartına bağlı olsa yani APU işlemciden görüntü alsa bile eğer PCI-e slotuna ekran kartı takılıysao da sistemde görünür.

Madem ekran kartı monitöre bağlı, nasıl ekran kartını kullanmıyor diyebiliyorsun. Yani monitördeki görüntü nereden gelebilir başka?

Son düzenleme:
Monitör kullanmıyor dediğimi göremedim ben, oyunlar kullanmıyor.

Monitör kullanmıyor dediğimi göremedim ben, oyunlar kullanmıyor.

Anlamamakta ısrar edeceksin sanırım. Ekran kartın oyunlarda kullanılmasa, oyunu nasıl açacaksın ve açtığın oyunun görüntüsü monitöre nasıl gidecek?

Demeye çalıştığın şey, ekran kartı tam potansiyelinde kullanılmıyor mu? Ekran kartı kullanım yüzdesi mi düşük? Vermesi gerekenden düşük FPS mi veriyor?

Demek istediğim oyun ekran kartını değil işlemciyi kullanıyorum, anlamanda bir sorun mu var?

Sabır. Monitörün ekran kartına bağlıysa bilgisayarın, sistemin ve oyunların ekran kartını kullanıyor.

Arkadaş sana düzgünce yardım etmeye çalışıyor saçma sapan agresif davranıyorsun. Oyun içi değerlerini at da öyle bakalım bir neymiş bu ekran kartını kullanmama olayı.

Monitörün ekran kartına bağlıyken eğer ekran kartın senin dediğin gibi kullanılmıyor olsaydı bilgisayarın hiç açılmazdı. Görüntü de alamazdın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…