Çözüldü Bilgisayar güç düğmesine basınca açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

R3FL3X

Decapat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
4060 Ti
Anakart
Gigabyte A520 M K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Dün bilgisayarı kapattığımda kulaklık ışığı vs. açık kalmasın diye BIOS'tan Erf veya Erp o tarz bir ayarı değiştirmiştim "Enabled" yapmıştım. PC'yi kapattığımda kulaklık ışığı sönmüştü tamam olmuş falan dedim yeniden başlat yaptığımda da kapanıp açılmıştı o da çalışıyordu. Bilgisayarı kapatıp uyudum, uyandığımda bilgisayar açılmıyor. Kasa düğmesine basıyorum tepki vermiyor.

Çözüm

ErP bazen böyle sorunlar yaratabiliyor, BIOS pilini çıkarıp geri takın, sistem açılınca BIOS güncelleyin, ErP ayarlarında S4 varsa onu seçip deneyin.
Büyük ihtimalle BIOS ayarlarıyla oynarken yanlış bir şey yaptın BIOS ayarlarını sıfırlatman gerekiyor bilgisayarcıya götürmen gerek.

ErP bazen böyle sorunlar yaratabiliyor, BIOS pilini çıkarıp geri takın, sistem açılınca BIOS güncelleyin, ErP ayarlarında S4 varsa onu seçip deneyin.

Çözüm
Bilgisayar açılsın, kulaklık ışığı yansa da olur. Şimdi bios pilini çıkarıp taktım deniyorum. Bu arada güncellemeyi masaüstündeki Gigabyte uygulamasından yapsam oluyor mu?

Siz pili çıkarıp takın sistem açılacaktır, BIOS güncellemesini BIOS içerisinde yapın, sonra ErP'yi açarken S4-S5 gibi seçenekler çıkıyor mu kontrol edin.
Evet BIOS pilini çıkarıp taktım, sistem açıldı çok teşekkür ederim. BIOS güncellemesini BIOS içerisinde nereden yapacağımı bilmiyorum. ErP'yi ise açmayacağım artık korkarım o ayara dokunmaya teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…