Bilgisayar güç düğmesine basınca tepki vermiyor

Monarchh

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2020
Mesajlar
682
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar tüm parçaları ayrı ayrı servise yolladım ve bana hiçbir parçada arıza olmadığını söylediler. Farklı günlerde parçaları teslim aldım ve bugün bilgisayarın kurulumu yaptım. Anakartta CMOS ışığı yanıyor fakat güç düğmesine basıldığında bilgisayar hiçbir tepki vermiyor ne bir ses ne bir görüntü ne bir fan dönmesi bunun sebebi ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kısa devre yaptırarak açmayı denediniz mi?
Nasıl yapacağım?

Hocam parçaları söküp servislere vermeden önce pc en azından açılıyordu şimdi bana ürünlerde arıza yok diyorlar fakat bu seferde pc açılmıyor tepki vermiyor
 
Ankart üzerinde güç düğmesi ve reset düğmesinin bağlı oldugu switch bulup arasına tornavida sokarak yapabilirsiniz. Yine de bir youtube üzerinden bakın.

Belki kasa ön bağlantılarını yanlış yapmışlardır.
 

Hocam kasayı yollamadım anakart, işlemci, RAM ve soğutucusu yolladım ayrıca benim kasada reset SW boşta kalıyor sadece Power SW ve LED'ler takılı.

Power led + sola - sağda
 
Anakart kitapçığına göre düzgün takın. Dediğim gibi muhtemelen yanlış bağlanmış olabilir.
hayır hocam düzgün taktım

Anakart kitapçığına göre düzgün takın. Dediğim gibi muhtemelen yanlış bağlanmış olabilir.
Hocam akım kontrollü tornavida ile denedim power sw kısmında tornavida yanmıyor fakat diğer kısımlarda tornavida yanıyor.

Şimdi SYS_FAN4 de de yanmıyor büyük ihtimalle Power SW de problem yok PSU anahtarını açınca CMOS ışığı yanıyor elektrikli var yani neden kaynaklı olabilir.

Arkadaşlar BIOS pilini, RAM'leri, CPU'nun kablolarını çıkardım taktım ama yine de bilgisayarda tık yok sebebi nedir?
 
Son düzenleme:
Kasa içinin görüntüsünü paylaşın.

Hocam ben yemek yerken belli bir süre sonra bilgisayarda RAM'lerin RGB'si yanmış ve güç tuşu yanıp yanıp sönüyordu fakat yine bir tepki yoktu PSU anahtarını kapatıp fişi çektim tekrar taktım yine en başa döndük.

Hocam çektiğim fotoğrafı aite yüklemiyor.

.
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    122,2 KB · Görüntüleme: 28
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…