Bilgisayar güç tasarruf moduna giriyor

Kingneo

Megapat
Merhaba bilgisayar bazen açılırken güç tasarruf moduna giriyor. Sonra görüntü gidiyor. Daha gelmiyor ancak kasayı açıp kablolarla oynayınca düzeliyor. Ama arada yine karşıma çıkıyor bu sorun. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

İstediğiniz güç moduna alın ve diğer güç modlarını silin.
-Eğer ayarlarda silme tuşu yoksa, CMD yardımı ile de silebilirsiniz.
Mesela bende 1güç modu var. Diğerlerini sildim komple.
güç1.png

Teşekkürler. Bir de bir sorum daha var bazı oyunlarda ses bir anlığına gidip geliyor. bazı oyunlarda da anlık donmalar yaşanıyor. Mesela Breakpoint'te anlık ses gitme gelme oluyor Division 2'de oluyor. Rdr2 de anlık takılmalar olabiliyor. Ama nedense en çok GTA 5'te donuyor.
Sistemim ;
i5 4690
Gtx 970 Gigabayte gaming g1 4gb
14 GB Ram (Nasıl olduğunu sormayın onları alırken bilgisayardan anlamıyordum hiç.)
Asus Z97-K Anakart

Anakartınızın modeli nedir? Sisteminizde herhangi bir sistem yönetim yazılımı var mı?(Dragon Center veya türevi). Eğer güç tasarruf modunda bir süre sonra ekran gidiyor ve açılmıyorsa bu yüksek ihtimalle uyku problemidir. Uykuya geçince bazı bilgisayarlar açılmayabiliyor. Yok güç tasarruf moduna girdiği an ekran gidiyor diyorsanız hiçbir fikrim yok.

Güç Seçeneklerine girip Güç Tasarrufu planını bulun. Plan ayarlarını açın. Uyku ve ekranı kapatma sürelerini hiçbir zaman olarak değiştirin. Bir de bu şekilde kullanıp sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin. Benim HP laptopumda benzer bir durumda uyku problemi yaşıyordum ve pili çıkarmadan düzelmiyordu. BIOS güncellemesi ile uyku modu sorunları gitmişti. Windows güncellemelerini denetleyin ve varsa BIOS güncellemesinin sürüm notlarına bakarak probleminizle ilgili bir çözüm/iyileştirme sunulmuşsa güncellemeyi gerçekleştirin.

Tamam teşekkürler.
Bir de bir sorum daha var bazı oyunlarda ses bir anlığına gidip geliyor. bazı oyunlarda da anlık donmalar yaşanıyor. Mesela Breakpoint'te anlık ses gitme gelme oluyor Division 2'de oluyor. Rdr2 de anlık takılmalar olabiliyor. Ama nedense en çok GTA 5'te donuyor.
Sistemim ;
i5 4690
14 GB Ram (Nasıl olduğunu sormayın onları alırken bilgisayardan anlamıyordum hiç.)
Asus Z97-K Anakart

Tamam teşekkürler.
Bir de bir sorum daha var bazı oyunlarda ses bir anlığına gidip geliyor. bazı oyunlarda da anlık donmalar yaşanıyor. Mesela Breakpoint'te anlık ses gitme gelme oluyor Division 2'de oluyor. Rdr2 de anlık takılmalar olabiliyor. Ama nedense en çok GTA 5'te donuyor.
Sistemim ;
i5 4690
Asus Z97-K Anakart
Kulaklık veya hoparlör 3.5 mm jack girişine takılı ise önce ses sürücülerini bulup indirin. Mevcut sürücüyü DDU ile kaldırıp yeniden başlatma sonrası indirdiğiniz sürücüyü kurun. Donmalar noktasında da AfterBurner programı ile oyunda iken sistemi izleyin. CPU/GPU kullanım değerleri ve sıcaklıklara bakın. Girdiğiniz anda mı oluyor, ısındığı zaman mı oluyor, sürücülerle ilgili mi elde veri olmadan bir şey diyemem doğrusu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı