Bilgisayar güç tuşuna basıldığı zaman açılmıyor

Croqs

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba. Eskiden beri Power butonuna basınca tekte açılmıyordu bilgisayar ama bir ara düzelmişti. Birkaç gündür yine defalarca basmama rağmen zar zor açıldığı için kasayı açıp içini vs temizledim ve bir zarar vermedim. Kabloları takınca değişen bir şey olmadı yine 20 kere bassam anca açılıyordu sonra birden kesildi hiç açılmamamaya başladı. Anakartttaki pinlere tornavida değdirerek açmaya çalıştım ama olmadı. Yarın bilgisayarcıya götüreceğim ancak bilgisi olan varsa götürmeden çözebilirsem iyi olur.

Merhaba. Eskiden beri Power butonuna basınca tekte açılmıyordu bilgisayar ama bir ara düzelmişti. Birkaç gündür yine defalarca basmama rağmen zar zor açıldığı için kasayı açıp içini vs temizledim ve bir zarar vermedim. Kabloları takınca değişen bir şey olmadı yine 20 kere bassam anca açılıyordu sonra birden kesildi hiç açılmamamaya başladı. Anakartttaki pinlere tornavida değdirerek açmaya çalıştım ama olmadı. Yarın bilgisayarcıya götüreceğim ancak bilgisi olan varsa götürmeden çözebilirsem iyi olur.
PSU sorunlu yüksek ihtimalle. 5VSB kanalı ölmüş gibi duruyor.

Hocam durduk yere açılmamaya başlaması normal mi ben power kablolarında veya anakarttaki pinlerde sıkıntı var diye düşünüyordum.
Her şey olmuş olabilir. 5VSB kanalı öldüyse aynen dediğin gibi olur. Farklı bir PSU ile dene.

Başka PSU ile deneme şansım yok hocam. Bilgisayarcı bu sorunlardan biriyse ne kadar fiyat çeker? Eski olduğu için fazlaysa masrafa girmek istemiyorum.

Bilgisayarcı yüksek ihtimalle farklı bir PSU ile dener sistemi. Eğer sorun ondansa en az 500 - 700TL fiyat verir diye düşünüyorum PSU değişimi için. Hatta belki daha fazla. İstersen orada sistemi denettir. Sorun PSU ise PSU al.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı