Bilgisayar hasta eder mi?

YourName

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ailem 1-2 yıldır ben ne dersem bilgisayar oynadığım için olduğunu söylüyorlar. Hasta oluyorum bilgisayardan. Üzgünüm diyorum çok bilgisayar oynuyorsun. Kızgınım lütfen anlayışlı olun "hep bilgisayar oynuyorsun" diye kaba bir şekilde bağırıp azarlıyorlar ama ben hiçbir kabalık ve rüsvalık yapmıyorum hep kibar ve sakin konuşuyorum onlar bana bağırıp bilgisayar oynuyorsun diyorlar şaka değil böyle. Nerden duyuyorlar bilmiyorum ama 15 yaşımdayım saçlarım beyazlıyor bana bilgisayar oynamanın beyazlattığını söylüyorlar bağırarak ve kalp kırarak. Sinüjit alerjim var genelde mevsim geçişlerinde burnum sızlıyor boğazım şişiyor başım ağrıyor klasik alerji belirtileri işte ama çok bilgisayar oynadığımı söylüyorlar bunu nereden duyduklarını sorduğumda daha da şiddetle bağırmaya başlıyorlar. Yemek yemiyorum gerçekten aç olmadığımdan veya aşırı tok olmayı sevmediğimden velev ki az yiyorum bana bağırıp "bilgisayar için yemek yemiyor harbi kafayı yemişin" diyorlar. Sigara içtiklerinde içmemelerini söylediğimde (tüm aile üyelerim içiyor) "ağzına sigara aldığını görürsem ağzına ******" "döverim" vb. karşılıklar alıyorum. Benimle müjdeleyici haberler konuşmuyorlar genelde "çok asosyelsin cinssin geri zekalısın" diyorlar ben onlara en ufacık bir şey dememek için kendimi çok sıkıyorum hele ki "içeri gelip niçin televizyon izlemiyorsun" daveti dışında genelde yüzümü bile görmek istemeyen kişilerin benim için "üzülüyor seni görmeyince" dediklerinde reddediyorum bana yine kızıp bağırıyorlar hatta genelde fiziksel şiddet dahi olabiliyor. Bu yüzden zorla götürülüyorum kelimenin tam anlamıyla zorla. Gittiğimiz yerde edepli ve adaplı olunca yine kızıyorlar onlar şöyle böyle niçin böyle davrandın? Diye. Pelteğim r harfini ve bazı kelimeleri söyliyemiyorum sesim ince onlarla konuşurken "kız mısın ?" Veya dediklerimi ince sesle söyleyip rencide ediyorlar. Yapmamalarını söylediğimde "anaya babaya karşı geliyor" deyip neyini eksik ettik diyorlar evet hiçbir zaman aç veya açıkta kalmadım ama bu yaptıklarını rasyonel kılıyor mu? Daha uzatabilirim ama uzatmiyacağım sizide sıkmak istemiyorum asıl sorum şu:

Okura soruyorum bu üsttekilerin tek nedeni bilgisayar mı? Eğer öyle ya da değilse benim ne yapmam lazım.

Sinüzit gibi hastalıklara bilgisayar sebep olmaz. Ote yandan peltek konuşmaya sebep olduğunu görmüştüm.

Durumunuzu tam olarak bilmiyorum ama sabir diliyorum size. Tavsiyem (dinleyip dinlememek size kalmis) 18 yaşına geldiğiniz anda bu ortamdan uzaklaşin. Psikolojik sorunlara yol açar, sürekli böyle etkenlere maruz kalmak.

Açıkcası çok bildiğim bir konu değil sadece öneri vermek istiyorum. Durumları daha da kötüleştirmek istemem. Aileni karşına alıp sakin bir şekilde niye böyle olduğunu ve bunları söylemelerinin sebeplerini sorabilirsin, bilgisayar oyunlarının faydaları olduğunu kanıtlarıyla gösterebilirsin. Bunlar sadece öneri durumu daha da kötüleştirmemeye çalış.

Sinüzit gibi hastalıklara bilgisayar sebep olmaz. Ote yandan peltek konuşmaya sebep olduğunu görmüştüm.

Durumunuzu tam olarak bilmiyorum ama sabir diliyorum size. Tavsiyem (dinleyip dinlememek size kalmis) 18 yaşına geldiğiniz anda bu ortamdan uzaklaşin. Psikolojik sorunlara yol açar, sürekli böyle etkenlere maruz kalmak.
Evet çok doğru diyorsunuz psikolojisi açısından hiç iyi değil. Kendi ayakları üzerinde durmaya hazır olduğu zaman uzaklaşması en doğrusu.

Değil, alınma ama birçok aile şu an bu şekilde. İnsan anlamak istemeyince kafalarına koydukları şeyi tek doğru görüyor. İnan cahillikten başka bir şey değil. Kafana takmamaya çalış zamanında ben de aynı durumları yaşadım. Yapman gereken tek şey "tamam" deyip geçiştirmek, güven bana.

Bilgisayardan sinüzit olma🤣🤣🤣
Onlara oyunların faydalarını göster. Yapabiliyorsan basit kodlama ile uğraş ve bunu ailene göster. Mutlaka bir süre sonra onlarda alışacak.

Dostum herhangi bir sorun çıkarsa yazabilirsin biz yanındayız. Zaten her sonucu bilgisayara bağlamak yanlış bir düşüncedir. Stresten ve psikolojik açıdan bu durumda olursan hasta olursun. Olabildiğince sakin durmaya çalış. Eğer sorun olursa buraya yazabilir veya aşırı sorun olursa polisi arayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı