Bilgisayar Hayallerim vs Dolar

5 Yıl önce kredi çekip, dolara yatırsan şuan yine zenginsin. Aslında daha net zenginsin. Ekran kartı değişiklikleri, işlemci değişiklikleri, yenilenmeleri vs vs

Hocam nasıl zenginsin çok merak ettim. Bizim ekonomiden bir haber olduğumuz çok açık ortada. Müdür şimdi sen 5 yıl önce doları 2 TL'den, alacaksın varsayalım. Asgari ücret 800 TL olsun. 4 aylık maaşını biriktirdin, 3200 TL'ye, 1600 dolar aldın. Beklettin. Şimdi bozduracaksın, 1600 dolar etti, 6400 TL etti. Şimdi yine 4 maaşa denk geldi. Hocam dolar artmıyor, TL değer kaybediyor, 400 dolar olan maaşın, 380 dolara düşüyor, enflasyona göre zam yapılınca, yine 400 dolar oluyor, 10 senedir değişen hiç bir şey yok.

Ben para biriktirmedim ki. Atıyorum 50.000 lira kredi çektim 5 sene önce. Onu taksit taksit ödedim 2 sene içinde. Daha sonra 50.000 lira ile 25.000 (2TL varsaydık.) dolar aldım. Şuan bozdurdum yada biraz daha bekledim 4.50 oldu dolar. Al sana 2.5 kat fazla para. Çünkü 50.000 lirayı eski kura göre ödedim.

Bırak bilgisayarı ben artık kahvaltılık toplama rehberi istiyorum. Beyaz ekmek tabanlı kahvaltılık. Bütçem 20TL. İçinde içecek fiyatı dahil. Önerilerinizi bekliyorum

Bekleyin maalesef o günler yakinda gibi görünüyor eger ekonomi böyle giderse bir ekmege muhtac olacaksiniz. Umarim yaniliyorumdur.

İyi de sana kattığı bir şey oldu mu? Eskiden kur 2 TL iken, orta seviye PC 2000 TL iken şimdi, 4000 TL oldu mu? Mallar da aynı oranda artmıyor mu? Yani demek istediğim o zamanki 50bin TL ile şimdiki 100bin TL eşit değere geldiği için zaten dolar artıyor. Yani paran değer kaybetti.

Ha sen 50bin TL olarak paranı yastık altına koyarsan ayvayı yedin. Paran yarı yarıya eridi. O yüzden eskiler Altın olarak saklar. Adamlar bizden iyi biliyormuş ekonomiyi.

Bekleyin maalesef o günler yakinda gibi görünüyor eger ekonomi böyle giderse bir ekmege muhtac olacaksiniz. Umarim yaniliyorumdur.
Ben köprü yemeye hazırım. Kılışdaroğli kim ya? Adamda liderlik vasfı yoğ. Allah devletimize zeval vermesin. Devletim için asfalt yemeye, kömür haşlamaya hazırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…