Bilgisayar hem gündelik hem de sunucu olarak nasıl kullanılır?

dunyadanplutona

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,

Ben bir masaüstü bilgisayar kurup bu bilgisayar içerisinde 2 oturum oluşturup bunlardan birisini sunucu haline getirmek istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür? Örnek 2 oturum var, bu oturumlardan birisi X kullancı isimli günlük işlerimi yapabileceğim bir oturum, diğer oturum ise uzaktan bağlantı kurarak işlem yapacağım bir kullanıcı.
2. yol olarak aklıma gelen düşünce acaba 2 hard disk kullanırsam birini sunucu birini Windows 11 vb. işletim sistemi olarak kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual boot yaparak tek diske 2 işletim sistemi kurabilirsiniz.

Dual boot yaparak tek diske 2 işletim sistemi kurabilirsiniz.
Evet onu biliyorum ancak iki sistemi de aynı anda kullanmak istiyorum. Server kurduğum diski görüntü almadan çalıştırma ve diğer diski görüntü alarak çalıştırma şansım var mı acaba?

Evet onu biliyorum ancak iki sistemi de aynı anda kullanmak istiyorum. Server kurduğum diski görüntü almadan çalıştırma ve diğer diski görüntü alarak çalıştırma şansım var mı acaba?
İki oturum da aynı anda aktif olacaksa Vmware gibi bir sanallaştırma yazılımıyla sanal makine kurup içine server kurarsınız. Günlük işlerinizi de asıl sistemde yaparsınız. Bu şekilde olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…