Çözüldü Bilgisayar hiçbir USB girişi algılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DENML

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım hiçbir USB girişi algılamıyor en son BIOS ayarlarına girmiştim ve kapatmıştım bilgisayarı, aradan 1 gün geçti ne yaptıysam hiçbir girişi algılamadı.
Bilgisayar açılıyor ancak klavye ve fareyi algılamıyor BIOS'a girip düzeltemiyorum da hiçbir USB girişi algılamıyor hepsini denedim, hiçbirini algılamıyor. Başınıza gel diye, yardım ederseniz. Minnettar kalırım...

Çözüm
Bilgisayarım hiçbir USB girişi algılamıyor en son BIOS ayarlarına girmiştim ve kapatmıştım bilgisayarı, aradan 1 gün geçti ne yaptıysam hiçbir girişi algılamadı.
Bilgisayar açılıyor ancak klavye ve fareyi algılamıyor BIOS'a girip düzeltemiyorum da hiçbir USB girişi algılamıyor hepsini denedim, hiçbirini algılamıyor. Başınıza gel diye, yardım ederseniz. Minnettar kalırım...

Ben de bu sorunu BIOS pilini söküp takarak çözmüştüm öyle deneyin.
BIOS resetleme ile düzelecek gibi duruyor.
Anakartınızı tam bilmediğim için şöyle genel bir yol izleyebilirsiniz.
BIOS'a girip ve "Optimize Defaults Save" yapıp kontrol edin.

(Burada amaç BIOS üzerindeki ayarlarınızı sıfırlamak, eğer BIOS üzerinden daha önce XMP RAM profili veya başka bir düzenleme yaptıysanız onları sıfırladıktan sonra tekrar yapmanız gerekecektir)

Eğer bilginiz varsa Clear CMOS yöntemini de deneyebilirsiniz.

Tüm bunlara rağmen hala sorun devam ediyorsa donanımsal bir sıkıntıdır.

Artı -1 Eksi

Ben de bu sorunu BIOS pilini söküp takarak çözmüştüm öyle deneyin.

Çözüm
Bilgisayar açılmadan önce böyle bir ekran geliyor.Klavyeyi de algılamadığı için bios'a erişemiyorum.
Screenshot_2021-06-19-15-50-43.png

Hepinize çok teşekkür ederim. Sorunum çözüldü, kasamı söktüm BIOS pilini çıkarıp taktım çok iyi çalışıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı