Bilgisayar hızı ve ram

HardRock

Hectopat
Daha fazla  
Benim iki biligisayarım var.Birisi laptop biriside masaüstü.Laptop 1.5 gb ram var.Masaüstü 4gb ram var.Laptop'da win8.1 single language 64 bit,masaüstünde win8.1 pro 64 bit var ikiside korsan.Fakat bilgisayarı açtıgımda laptop daha hızlı açılıyor.Bunun sebebi nedir ? Masaüstü'ne format attıgımda bile bu kadar hızlı açılmıyor.Hep hayalimde hızlı açılan bir bilgisayar vardı ve laptop'da bu işlem gerçekleşdi.Sebebi nedir sizce ?

Donanım farkı var aralarında.
Laptop masaüstünden düşük diyor adam. İronik olan kısmı soruyor sana. Neden laptop daha düşük donanımlıyken masaüstü takılırken laptop tak diye açılıyor diyor.
GPU olmadan hiçbir bilgisayarın ekranına görüntü gelmez.
İntel HD Graphics yada onun gibi dahili ekran kartlarından haberin var mı ? HD graphics 5500 ile call of duty oynayan var. Düşük ayarda ama yine de 60FPS üstü çalışıyor. Oynanabilirliği var yani.
@mücahid tmzkn
BIOS'un farklı olması performansı etkilemez ki ?
Bios'un içindeki bazı yazılımlar bilgisayarın açılış hızını ve performansını etkiler. Araştırırsan yeni bios'ları görürsün. Misal bir bios seç ve güncellemelerine tek tek bak. Kayda değer yenilikler geliyor her versiyonda. Ayrıca UEFİ denen bir sistem var ki her işletim sistemi için mükemmeldir. Linux'ta dahil.

Her zaman son versiyon uygulama kullanmak iyidir. Masaüstünün dediğin gibi bios'unu güncellemeyi deneyebilirsin. Ayrıca eğer masaüstünde 2 tane disk varsa yada açılışta ona bağlı bir depolama birimi, usb portunu meşgul eden bir şeyin olup olmadığını kontrol edebilirsin. Benim laptopumda fark yaratıyor.

Masaüstünde kullandığın işlemci ayda disk'in dönme hızı etki edebilir. Misal masaüstün 5400 iken laptop'un 7200'dür.

Kısaca pek çok nedeni olabilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı