ShadowsLover

Hectopat
Selamünaleyküm, iyi günler herkese. Yaklaşık 3 yıldır bu bilgisayarımı kullanıyorum ve bilgisayarım yaklaşık 1 buçuk ay önce formatlandı. Teknik yönden çok bilgim olmadığı için oluşabilecek bir kayıt defteri hatası ya da dosya çakışmasından dolayı doğacak performans düşüklüğü ve sorunlardan korkuyorum. Hem bu yüzden hem de bilgisayarımın güvenli ve iyi olması için birkaç programa ihtiyacım olacak.

Bunlar:
1. Antivirüs
2. Gereksiz dosya temizleme.
3. Kayıt defteri hatalarını giderme.
4: Bilgisayarı güncel tutma.

Daha öncelerde bu 4 ihtiyacımı giderecek programlar kullandım. Örneğin: Advanced System Care, Driver Booster, IObit, Driverfiles, (şu anda kullandığım CCleaner) ama daha öncelerde kullandığım programların internette araştırınca güvenilir olmadığı uzun vadede bilgisayarın kaynaklarına zarar verdiğini öğrendim. Bu yüzden şu anda sadece CCleaner kullanıyorum. Yine de bu konuda bilgileri olan insanlardan bana yardımcı olmalarını istiyorum. Güvenilir ve ihtiyacımı karşılayacak programlar önerebilir misiniz? Herkese iyi günler.

1. Kaspersky, Bitdefender, ESET (sadece ücretli), Norton (sadece ücretli).
2. Windows'un disk temizleme özelliği ve temp dosyalarını temizlemek yeterli ama yine de yazılım istiyorsanız: BleachBit veya PureRA.
3. Wise Regisyry Cleaner.
4. Sürücü vb. güncelleme programları yerine ayda 1 kendiniz donanım sürücülerinizi internetten denetleyebilirsiniz.

AV için Kaspersky, 2 ve 3 için WiseCleaner, 4 için de Windows Update yeterli. Bir tek chipset ve ekran kartını güncellemeniz yeterli zaten. Ekran kartı için GeForce Experience, chipset için üreticinin kendi sitesi.
IObit'e asla bulaşmayın.

Öncelikler Antivirüs olarak bilgisayarınız çok iyi değil ise ESET öneririm ama iyiyse Kaspersky öneririm.

Ardından bilgisayarı güncel tutma konusunda Windows Update genellikle yeterlidir.

Gereksiz dosya temizleme olarak haftada 1 defa Advaned SystemCare ile bilgisayarınızı taratabilirsiniz.

Kayıt defteri hatalarını da Advaned SystemCare giderir.

Bilgisayar zaten kendisi (Win 10 için geçerli) otomatik güncelleniyor.
Kayıt defteri de hata yapmaz.
Gereksiz temizleme programları bazen gerekli kayıtları veya dosyaları da siler.
Güvenlik yazılımı olarak da Windows Defender yeterli.

Hocam Driver Booster gibi saçma programlar sakın kullanmayın. Geçen tabletimi görmüyor diye USB portlarımı güncelleyim dedim. Sistem tamamen kilitlendi 20-30 kere yeniden başlatmanın sonucunda tam format atarken geri yüklemeye girebildim.

Arkadaşlar Advaned System Care gibi bilgisayara zarar verecek programları önermeyiniz lütfen. Yanlış bilgilendirme yapmayalım.

Advanced System Care bilgisayara zarar vermiyor ve vermez ben çok faydasını gördüm yapmayın yıllardır kullanıyorum ben bunu.

Advanced System Care bilgisayara zarar vermiyor ve vermez ben çok faydasını gördüm yapmayın yıllardır kullanıyorum ben bunu.

Dostum yüzlerce konu ve mağdur var bununla ilgili ve sen bunu savunuyorsun. Akıl işi değil dediğin. Eski sürümleri kurup PC'yi yavaşlattığını bilmeyen kaldı mı? Detaylı araştırıp bilgi verelim lütfen. Yukarıda moderatörümüz gerekli açıklamaları yazmış zaten.

Ben sadece bir zarını görmediğim için önerdim ama neyse bir daha önermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…