furkan254f
Hectopat
Daha fazla
Merhaba bulunduğum yerde günde +6 saat elektrik kesiyorlar. 1 masaüstü bilgisayarım var 650W, bir de oyunlar için kullandıgım ne kadar güç tükettiğini bilmediğim i7 10. nesil, GTX 1650 Ti, 500GB SSD, 20GB RAM'i bulunan bir laptopum var. Laptopun muhtemelen çektiği elektrik Max 350W ve bir tane jeneratör, modemi çalıştırmak için bir jeneratör arıyorum çünkü göz önünde tek çözüm bu gibi duruyor. Sadece bunlar için ev tipi sessiz jeneratör arıyorum bunun için fiyat performans önerilerinizi bekliyorum. Bir de en önemli konulardan biri de bunları çalıştıracak bir jeneratör saatte kaç litre benzin harcar?
Sessiz jeneratör diye bir şey mi var? Soğuk füzyon bulundu ve ben kaçırdıysam ayrı mesele.Merhaba bulunduğum yerde günde +6 saat elektrik kesiyorlar. 1 masaüstü bilgisayarım var 650W, bir de oyunlar için kullandıgım ne kadar güç tükettiğini bilmediğim i7 10. nesil, GTX 1650 Ti, 500GB SSD, 20GB RAM'i bulunan bir laptopum var. Laptopun muhtemelen çektiği elektrik Max 350W ve bir tane jeneratör, modemi çalıştırmak için bir jeneratör arıyorum çünkü göz önünde tek çözüm bu gibi duruyor. Sadece bunlar için ev tipi sessiz jeneratör arıyorum bunun için fiyat performans önerilerinizi bekliyorum. Bir de en önemli konulardan biri de bunları çalıştıracak bir jeneratör saatte kaç litre benzin harcar?
100 yıllık UPS'i sessiz jeneratör diye pazarlıyorlarmış millete, arayınca gördüm, cehalet güzel şey kapitalizmde.Hayatımda ilk defa sessiz ev tipi jenaratör diye bir şey duyuyorum. İçten yanmalı düz motor jeneratör dediğin şey. Nasıl sessiz oluyor bu? Hani laptop için bir elektrikçiye 18650 pillerle sağlam bir powerbank yaptırılabilir belki(laptopu 12 saat rahat çalıştıracak vs.) Ama dediğin şey imkansız gibi geldi.
100 yıllık UPS'i sessiz jeneratör diye pazarlıyorlarmış millete, arayınca gördüm, cehalet güzel şey kapitalizmde.
Şu boyutta yakıtlı ısıtıcı almıştık köy evine: Palmera PA2000IN EUR5 Benzinli Sessiz İnverter Jeneratör 2.5 kVA, bunun direkt ısı üreteni yani, egzost çıkışlı v.b. mümkün değil sessiz olmaları. Bu arkadaş 4.2Lt depoyla sürekli tam güç 1.6kW'yi 6 saat sağlayabiliyormuş. Benim anlayışıma göre deponun dibindeki son damlalara geldiğinde o 5:45 civarı falan olur.Bende onu düşünüyorum içten yanmalı motor nasıl sessiz çalışıyor diye. En mantıklısı laptop için 1860 ile kendi powerbankini yapmak olur muhtemelen o da sadece laptop ve modem için. Masaüstüne güç yetirmek zor.
Şu boyutta yakıtlı ısıtıcı almıştık köy evine: Palmera PA2000'ın eur5 benzinli sessiz inverter jeneratör 2.5 kva, bunun direkt ısı üreteni yani, egzozt çıkışlı vb. Mümkün değil sessiz olmaları. Bu arkadaş 4.2lt depoyla sürekli tam güç 1.6KW'yi 6 saat sağlayabiliyormuş. Benim anlayışıma göre deponun dibindeki son damlalara geldiğinde o 5:45 civarı falan olur.
Bu tip cihazların hepsi oksijen yaktıp karbondioksit/monoksit saldığı için ortama, iyi havalandırılan ve güneş almayan bir yerde günlük kullanılabilir. Ev içinde, oda içinde direkt sağlığa zarar, hatta ölüme yol açabilir.
Senin dediğin gibi yapacağına bir büyük akü, bir inverter ve şarj ile kendi UPS'ini de yapabilir, zaten külçe gibi olacak, sadece dizüstüne yeteceğine her şeye yeter. Ya da gider UPS alır.
Günde 6 saat kesinti kötü yalnız, en son Lübnan'daki arkadaşım patlamadan sonra çöken ekonomiyle beraber elektrik, su kesintileriyle uğraşıyordu, şimdi yunanistana geçti şükrediyor.
Merhaba dediğiniz powerbankin maaliyeti ne olur ve benim bildigim oyun için kullanılan laptoplarda powerbank yetersiz kalıyor laptobumun özellikleri konu yazısında yazdığım gibi.UPS'lerin en babası 10-15dk açık bırakıyor diye biliyorum. 18650 eski laptop bataryalarından çıkıyor, ha belki kuru aküyle vs. de olur ama arkadaşa kalmış. Kısacası arkadaşın istediği teknoloji yok
Hocam akü inverter sistemi çok uğraştırır mı? Bunun için danisacagim bir yer var mıŞu boyutta yakıtlı ısıtıcı almıştık köy evine: Palmera PA2000IN EUR5 Benzinli Sessiz İnverter Jeneratör 2.5 kVA, bunun direkt ısı üreteni yani, egzost çıkışlı v.b. mümkün değil sessiz olmaları. Bu arkadaş 4.2Lt depoyla sürekli tam güç 1.6kW'yi 6 saat sağlayabiliyormuş. Benim anlayışıma göre deponun dibindeki son damlalara geldiğinde o 5:45 civarı falan olur.
Bu tip cihazların hepsi oksijen yaktıp karbondioksit/monoksit saldığı için ortama, iyi havalandırılan ve güneş almayan bir yerde günlük kullanılabilir. Ev içinde, oda içinde direkt sağlığa zarar, hatta ölüme yol açabilir.
Senin dediğin gibi yapacağına bir büyük akü, bir inverter ve şarj ile kendi UPS'ini de yapabilir, zaten külçe gibi olacak, sadece dizüstüne yeteceğine her şeye yeter. Ya da gider UPS alır.
Günde 6 saat kesinti kötü yalnız, en son Lübnandaki arkadaşım patlamadan sonra çöken ekonomiyle beraber elektrik, su kesintileriyle uğraşıyordu, şimdi Yunanistana geçti şükrediyor.
Powerbank maliyeti için pil değişimi yapan bir elektrikçiden fiyat alabilirsin ama bir şeye yetersiz kalması değil mesele, fizik hesabı var. Akü sistemini elektrikçi veya otoelektrikçiye yaptırabilirsin. Ya da internetten araştırıp parçaları alıp biraz lehimleyerek kendin de yapabilirsin, 25 yıl önce yaptığım için şu an hatırlamıyorum ama parçalar küçülmüştür akü hariç.Merhaba dediğiniz powerbankin maaliyeti ne olur ve benim bildigim oyun için kullanılan laptoplarda powerbank yetersiz kalıyor laptobumun özellikleri konu yazısında yazdığım gibi.
Hocam akü inverter sistemi çok uğraştırır mı? Bunun için danisacagim bir yer var mı