Bilgisayar için jeneratör önerisi

Bütçenizi bilmediğim için yorum yapamıyorum ancak 72 amper saat akü ve gerçek ( Çin malı çakma olmayan ) 1000W tam sinüs bir inverter işinizi görecektir.

Bütçenizi bilmediğim için yorum yapamıyorum ancak 72 amper saat akü ve gerçek ( Çin malı çakma olmayan ) 1000W tam sinüs bir inverter işinizi görecektir.

Hocam piyasayı bilmiyorum o yüzden maksimum bütçe vereyim fiyat performans önerebilirseniz sevinirim maksimum bütçem 6000TL olabilir. 72 amper saat akü 1000W dediğiniz ne kadar süre dayandirir laptopu. Laptopum ozellikleri başlıkta belirttiğim gibi ve oyun için kullanılacak. Aynı şekilde masaüstü bilgisayarımı da çalıştırır mi oyunda.

O fiyatlara ancak modifiye sinüs inverter alınır o da sağlıklı değil. Mantıklı da değil önce DC yi AC'ye çevirip tekrar DC yapmak oldukça verimsiz olur. Akü + sağlam bir DC-DC converter ile laptop modem vs. sorunsuz çalıştırılır fakat masaüstünü çalıştıracak sistem kurmak o bütçelere çok zor.

O fiyatlara ancak modifiye sinüs inverter alınır o da sağlıklı değil. Mantıklı da değil önce DC'yi AC'ye çevirip tekrar DC yapmak oldukça verimsiz olur. Akü + sağlam bir DC-DC converter ile laptop modem vs. sorunsuz çalıştırılır fakat masaüstünü çalıştıracak sistem kurmak o bütçelere çok zor.

Hocam dediklerinizden bir şey anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum bu konulardan anlamadığım için. Laptop ve modemi kaç saat çalistirir bu dediğiniz. Bir de bu akülerin şarjı kaç saatte doluyor. Bu işlemleri kendim yapabilir miyim önereceğiniz bir videoyla falan yoksa zor olduğu için bir elektrikçide mi yaptirmam gerekiyor.

Sisteminiz sürekli 150w çekerse 72 amper bir akü teorikte 5.5-6 saat çalıştırır. Şarjı da en az bi o kadar sürer. El beceriniz varsa yapabilirsiniz fakat yüksek voltaj durumunda cihazlarınız yanabilir. Anlayan birisine yaptırmanız daha uygun olur. Laptopunuzda type-c portu var mı burdan şarj oluyor mu?

Type-C girişi yoksa: link
Type-C girişi varsa: link
Bu cihazları akü ile kullanabilirsiniz. Aküyü de bu cihaz ile şarj edebilirsiniz

Son düzenleme:
Sisteminiz sürekli 150W çekerse 72 amper bir akü teorikte 5.5-6 saat çalıştırır. Şarjı da en az bir o kadar sürer. El beceriniz varsa yapabilirsiniz fakat yüksek voltaj durumunda cihazlarınız yanabilir. Anlayan birisine yaptırmanız daha uygun olur. Laptopunuzda Type-C portu var mı buradan şarj oluyor mu?

Type-C girişi yoksa: link
Type-C girişi varsa: link
Bu cihazları akü ile kullanabilirsiniz. Aküyü de bu cihaz ile şarj edebilirsiniz.

Hocam önereceğiniz akü var mıdır fiyat performans. Bir de şunu göz önünde bulundurmanız lazım teorik olarak derken nasıl yani kesin bir süresi yok mu yani kesinden kastım 3-5 süre oynamasi olur mesela 5.5-6 saat değil de 5 saat gibi ama aradaki fark uçurum olursa yani 2-3 saat olursa biraz sıkıntı olabilir.

Hocam cihazların yükte ve boşta kaç w olduğunu ölçmeden hesap kitap yapmadan kesin bir şey söyleyemem 2-3 saat de olabilir. Ne kadar hesap yapsak da pratikte verimlilik %100 olmadığından yine de kayıplar yüzünden hesaptan şaşacaktır bir miktar. Attığım şarj cihazları da sürekli oyun oynuyorsanız yüksek watt tüketen laptopunuz varsa yetmeyebilir. Kapalıyken ya da tam yükte değilken bilgisayarı şarj edecektir fakat yüke geldiğinde şarjın daha yavaş azalması yönünde etki edecektir. Akü olarak kurşun asit araç aküleri sanırım en uygunu olur. Lityum ile yaptırmaya kalkarsanız oldukça pahalı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı