Bilgisayar için UPS nedir ve ne işe yarar?

Yer
İstanbul
Merhaba

Bilgisayarı tamamen koruyormuş sanırım.

UPS nedir, ne işe yarar?
Ortalama kaç TL fiyatlar UPS için?
UPS önerisi yapar mısınız?

Sadece akım korumalı priz alsam yeter mi şu an için? Yıllardır normal priz ile çalıştırıyorum bilgisayarı.

Bilgisi olanlar yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba

UPS nedir, ne işe yarar?

Sadece akım korumalı priz alsam yeter mi şu an için? Yıllardır normal priz ile çalıştırıyorum bilgisayarı.

Uninterruptible Power Supply (Kesintisiz Güç Kaynağı). Şu işe yarar, elektrik kesildiği andan itibaren bilgisayarınızı güvenli bir şekilde kapatabilmeniz için size içerisindeki bataryanın kapasitesine göre değişmekle birlikte yaklaşık 10 dk bir süre veren cihazdır. Oyun oynarken kullanamayabilirsiniz onu sormanız gerekiyor, eğer bilgisayarın güç tüketimi yüksekse ona göre bir cihaz almanız gerekebilir. Elektrik varken direk hattan enerji veriyor mu yoksa kendi üzerinden mi geçiriyor onu bilmiyorum.

UPS=akü. PSU nuz yeterli kalitedeyse gerekli korumalara sahiptir ve psu F/P olarak çok gerekli değildir ama bulunduğunuz böyle elektrik hatları bakımından sıkıntılı yada sürekli fırtına çıkıp yıldırım şimşek vb hava olaylarına maruz kalıyorsanız almanız tavsiye edilir.
Uninterruptible Power Supply (Kesintisiz Güç Kaynağı). Şu işe yarar, elektrik kesildiği andan itibaren bilgisayarınızı güvenli bir şekilde kapatabilmeniz için size içerisindeki bataryanın kapasitesine göre değişmekle birlikte yaklaşık 10 dk bir süre veren cihazdır. Oyun oynarken kullanamayabilirsiniz onu sormanız gerekiyor, eğer bilgisayarın güç tüketimi yüksekse ona göre bir cihaz almanız gerekebilir. Elektrik varken direk hattan enerji veriyor mu yoksa kendi üzerinden mi geçiriyor onu bilmiyorum.
Kendi üzerinden geçirir düzensiz ise şebeke elektriğini düzenler.

UPS=akü. PSU nuz yeterli kalitedeyse gerekli korumalara sahiptir ve psu F/P olarak çok gerekli değildir ama bulunduğunuz böyle elektrik hatları bakımından sıkıntılı yada sürekli fırtına çıkıp yıldırım şimşek vb hava olaylarına maruz kalıyorsanız almanız tavsiye edilir.

Kendi üzerinden geçirir düzensiz ise şebeke elektriğini düzenler.
En azından bir akım korumalı priz alayım mi yoksa gerek yok mu?
Normal priz ile kullanıyorum bilgisayarımı.
RTX 2060 - i5 10400F sistem. Hepsi detaylıca altta imzamda var.
Ne kadar güç tüketiyor bilmiyorum.
Nasıl öğrenirim bilmiyorum.
UPS almasam bile akım korumalı priz almalı mıyım bilmiyorum.

Bulunduğunuz bölgede çok fazla elektrik kesintisine maruz kalıyorsanız alabilirsiniz. Yok çok fazla kesilmiyor çok nadir kesiliyor derseniz pek de gerekli olmayan bir cihaz.

Akım korumalı priz size yetecektir hocam. Elektrik şebekenizde sürekli yaşanan bir gel git yoksa.
3-5 ay hiç elektrik kesilmiyor ama 1 ayda 3-4 kere kesildiği dönemde geliyor. Ne yapsam bilemedim.
Bulunduğunuz bölgede çok fazla elektrik kesintisine maruz kalıyorsanız alabilirsiniz. Yok çok fazla kesilmiyor çok nadir kesiliyor derseniz pek de gerekli olmayan bir cihaz.
3-5 ay hiç elektrik kesilmiyor ama 1 ayda 3-4 kere kesildiği dönemde geliyor. Ne yapsam bilemedim.

Merhaba

UPS nedir, ne işe yarar?

Jeneratör gibi bir şey. Gücüne göre belirli bir süre elektrikler gitse bile biriktirdiği güçle elektrik veriyor. Bu şekilde bilgisayarı kapatmak için vaktin oluyor. Zamanında kullandım. Belirli bir ömrü var. Daha sonra işlevini yerine getirmiyor. 1000 TL civarlarına işini kısıtlı süre götürecek bir UPS bulabilirsin. Akım korumalı priz olayı ve UPS farklı işlevler.

Hocam bence gerek yok içiniz rahat olsun. Akım korumalı priz alıp bilgisayarınızda keyifli günler geçirmeniz dileğiyle hayırlı ramazanlar :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı