Çözüldü Bilgisayar ilk açıldığında CPU çalışmıyor hiçbir şey açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lextro31

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
32 GB CORSAİR VENGEANCE
Ekran kartı
RX7800XT SAPPHİRE 16 GB
Anakart
ASUS ROG STRİX B-650 A GAMİNG
İşlemci
RYZEN 7 7800X3D
Öncelikle merhaba bu sorunu yaklaşık 1 haftadır yaşıyorum fakat önemsemiyordum şimdi ise her zaman oluyor bu sinir bozucu bir durum. Bilgisayarı ilk açınca ilk açılan uygulama Steam oluyor ve Steam CPU hatası veriyor açılmıyor ilk açtığınızda Chrome açılıyor sonra yeni sekme açarsanız Chrome'de yanıt vermiyor.
Hiçbir uygulama açılmıyor Windows tuşuna basıyorum açılmıyor uzun süre denedikten sonra geliyor bilgisayarı kapat veya yeniden başlat dediğimde boşa tıklamış oluyorum hiçbir işlevi olmuyor. Yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Hocam öncelikle iyi akşamlar. Şüphelendiğim 2 tane şey var. İlki sistem sürücülerinde problem olması veya güncel olmaması. İkincisi ise sistem dosyalarının bozuk olması. Sizden ricam şu kodu CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu oraya atmanız. Bu kod bozuk sistem dosyaları var ise bulup eski haline çevirecektir. Bu işlem bittikten sonra yeniden başlatırsanız daha stabil bir sonuç alabiliriz. Kod:

sfc /scannow
Hocam öncelikle iyi akşamlar. Şüphelendiğim 2 tane şey var. İlki sistem sürücülerinde problem olması veya güncel olmaması. İkincisi ise sistem dosyalarının bozuk olması. Sizden ricam şu kodu CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu oraya atmanız. Bu kod bozuk sistem dosyaları var ise bulup eski haline çevirecektir. Bu işlem bittikten sonra yeniden başlatırsanız daha stabil bir sonuç alabiliriz. Kod:

sfc /scannow

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Soğutucunu ve SSD veya HDD kablolarını kontrol et.

Bilgisayarı güç tuşuna basılı tutup kapatıp açılınca bu sorun düzeliyor fakat bazen 2 3 kere aç kapa yapmak gerektiriyor çok nadir olsa da.

Hocam öncelikle iyi akşamlar şüphelendiğim 2 tane şey var ilki sistem sürücülerinde problem olması veya güncel olmaması ikincisi ise sistem dosyalarının bozuk olması sizden ricam şu kodu CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu oraya atmanız bu kod bozuk sistem dosyaları var ise bulup eski haline çevirecektir bu işlem bittikten sonra yeniden başlatırsanız daha stabil bir sonuç alabiliriz. Kod

SFC /scannow

Hayırlı akşamlar teşekkür ediyorum reisim. Hemen deneyip dönüş sağlıyorum.

Bilgisayarı güç tuşuna basılı tutup kapatıp açılınca bu sorun düzeliyor fakat bazen 2 3 kere aç kapa yapmak gerektiriyor çok nadir olsa da.

Hayırlı akşamlar teşekkür ediyorum reisim. Hemen deneyip dönüş sağlıyorum.

Hocam tekrardan bir problem yaşadınız mı acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı