Bilgisayar ilk açıldığında internet bağlantısı yok hatası

Makaleler
3
Selam.

Odamda 4 tane bilgisayar var. 3 tanesinde herhangi bir sorun yok iken bilgisayarların birisinde ilk açılışta internet gelmiyor. Bağlantı yok diyor. Sistemi yeniden başlat deyince tekrar açıldığında internet geliyor.

Çözüm olarak denediklerim;
  • Sistem Windows 10 kuruluydu, temiz Windows 11 kurulumu yaptım düzelmedi.
  • Modemden kasaya gelen kablonun yenisini aldım düzelmedi.
  • Modemden kasaya giden kablonun modemdeki slotunu değiştirdim 1, 2, 3, 4 fark etmedi yine düzelmedi.

Sizin bir fikriniz var mı?

Selam.

Odamda 4 tane bilgisayar var. 3 tanesinde herhangi bir sorun yok iken bilgisayarların birisinde ilk açılışta internet gelmiyor. Bağlantı yok diyor. Sistemi yeniden başlat deyince tekrar açıldığında internet geliyor.

Çözüm olarak denediklerim;
  • Sistem Windows 10 kuruluydu, temiz Windows 11 kurulumu yaptım düzelmedi.
  • Modemden kasaya gelen kablonun yenisini aldım düzelmedi.
  • Modemden kasaya giden kablonun modemdeki slotunu değiştirdim 1, 2, 3, 4 fark etmedi yine düzelmedi.

Sizin bir fikriniz var mı?
İnternet çok seye bağlı olduğ için paylaşa paylaşa yetmemeye başlamış olabilir.

İnternet çok seye bağlı olduğ için paylaşa paylaşa yetmemeye başlamış olabilir.
Diğer bilgisayarlar kapalıyken de aynı sorun yaşanıyor ve sadece bu bilgisayarda yaşanıyor. Ayrıca ilk açılışta yetmeyip yeniden başlatılınca nasıl yetiyor? Mantığını hiç anlamadım çok saçma geldi bana.

Ayni sorun bende de vardi. Sizinkiyle aynimi bilmiyorum ama ben Google DNS kullanıyorum (8.8.8.8) bazen bilgisayari acinca internet yok diyor DNS'i otomatik yapip tekrar girince duzeliyordu. IP sabitleyerek cozdum. Sende bir dene istersen hangi IP'yi aldigina bak onu sabitle.

Ayni sorun bende de vardi. Sizinkiyle aynimi bilmiyorum ama ben Google DNS kullanıyorum (8.8.8.8) bazen bilgisayari acinca internet yok diyor DNS'i otomatik yapip tekrar girince duzeliyordu. IP sabitleyerek cozdum. Sende bir dene istersen hangi IP'yi aldigina bak onu sabitle.

Bende Cloudflare DNS kullanıyorum. Dediğiniz gibi IP sabitledim bakalım işe yaracak mı göreceğiz.

Manuel olarak IP ve DNS sabitlememe rağmen açılışta yine internete bağlanmıyor.

Adsz.png

Halen daha sorun devam etmekte.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı