Bilgisayar ilk açılışta sadece tek seferlik reset atıyor

sadece erme

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir hazır sistem aldım alalı 1 hafta falan olmuştur.
Sistem bu arkadaşlar.
Sorunum ise gece bilgisayarı normal bir şekilde kapatıyorum sabah açtığımda Windows'a girdikten sonra masaüstündeyken kendi kendine sadece bir kere reset atıyor.
Daha sonrasında bütün gün açık olduğu halde herhangi bir sıkıntı çıkarmıyor, yük altındayken oyun oynarken hiçbir şekilde reset olayı olmadı.
Denemek için bilgisayarı kapatıp 2-3 dakika kadar bekledim ve geri açtım yine bir kerelik reset attı ve sonrasında herhangi bir problem olmadı.
Sorunun güç ayarlarındaki "hızlı başlatmayı aç" seçeneği ile ilgili olabileceğinden dolayı o seçeneği kapattım ama durum yine aynı.

Herhangi bir sorun oluşturmaz. Eğer dediğin şey masaüstündeki logolorun 1 saniyelik gidip gelişi ise. Ki eğer yük altında sıkıntı çıkarmıyorsa sistemin kendi kendine boot ederken yaptığı self Storage testtir en büyük ihtimalle (ki kapatmamanı öneririm). Eğer gene de bu konu hakkında çok endişeliysen FurMark cpuburner ve hwidinfo uygulamalarından bileşenlerini kendin test et. Ama büyük ihtimalle bilgisayarın yapılandırmasından dolayıdır.

Yok hayır, resetliyor dediğim tamamen kapanıp geri açılıyor, masaüstündeyken CPU fanı hızlanıyor bir anda sonra kapanıyor sistem de kapanıyor ve tekrardan açılıyor sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanıyorum, yük altında da sıcaklıklarım maksimum 70'i gördü.
İşlemci sıcaklığım da sistem ilk açıldığında 40-45 derece civarı Chrome falan kullanırken de 50 taş çatlasın 55 görüyor.
Sanırım BIOS güncel değil, açılışta direkt BIOS'a girsem bile orada da donuyor, şimdi BIOS güncellemesi yapacağım.
BIOS ekranında da donması yüzünden BIOS güncellemesi yapmaktan vazgeçtim. Araştırdım biraz ama sorun PSU'dan olabilir diyorlar, şu anlık deneyebileceğim başka bir PSU yok elimde.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…