Bilgisayar interneti yavaşlatıyor

Cihat Döner

Hectopat
Daha fazla  
Daha önce benzer bir konu açılmış, çözüme bağlanmamış. Efendim sorun bilgisayara Windows 10 yüklenmesiyle başladı, başlıkta da söylendiği gibi masaüstü bilgisayar ethernet ile internete bağlandıgı zaman internetin hızı, diğer bağlanan araçlar icin kullanılamaz hale getirecek kadar azalıyor. Masaüstü kapatılınca problem ortadan kalkıyor.
Masaüstü bilgisayarda;
  • MSI A68 HM-E33 V2 anakart
  • AMD A10 7890K islemci
  • Windows 10 Pro 64bit mimari
Özellikleri bulunmaktadır.
Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Eğer güncellemeleri kapatmadıysanız, hız yavaşlayınca görev yöneticisinden ağ kullanımını takip edebilir misiniz?

Teşekkür ediyorum, dediğiniz gibi görev yöneticisinden etherneti kontrol ettiğimde internet bağlantı hızıma göre normal hızlarda veri akışının olduğunu gördüm.
Sorun çözülmüştür, aynı sıkıntıyı yaşayan, ilerde yaşayacak arkadaşlar için yazıyorum;
Windows güncellemesi-güncellemeleri var ise, internet bağlantısını tek kullanan kullanıcı siz iseniz bilgisayarı uyku haline bırakmanızı, eğer bağlantıyı sizden başka kullanan kullanıcılar var ise diğer kullanıcılar kullanmadığı zamanda bilgisayarı uyku modunda kendi haline bir kaç saat bırakmanızı tavsiye ediyorum. Güncellemelerin indirilip kurulması benim senaryomda yaklaşık 4-5 saat sürdü, bu süre zarfında bilgisayar kendini bir kaç defa (tamamında bilgisayar başında değildim) yeniden başlattı, ve belirttiğim kadar sürenin sonunda bilgisayarı açıp bağlantıyı kontrol ettiğimde sorunun çözümlendiğini farkettim. Teşekkürler, saygılar.

Tam da tahmin ettiğim gibi gerçekleşmiş. Pro sürümünde olduğunuz için güncellemeleri kapatıp istediğiniz zamanda indirebilirsiniz. Ancak ne yazık ki Home sürümünde Windows buna izin vermiyor ve oyunun ortasında indirme yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…