Bilgisayar ısınıyor ve ekran gelmiyor

0.0_lucas

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci; i7 12700K
RAM; Kingston Fury Beast 32 GB 3200 MHz DDR4 CL16
Ana Kart; ASUS B660M - E D4 3600MHz
Ekran Kartı; RX6750XT 12GB
Sıvı Soğutucu; MSI MAG CORELIQUID P360 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Meslek
Meslek Lisesi Yazılım Öğrencisi
Merhaba arkadaşlar, biraz önce bilgisayarı temizledim, tozdan falan sonra çalıştırdım. Her şeyi yerli yerindeydi, tek RAM takılıydı. İşlemci dişlileri kırıldı sandım, fakat baktığımda herhangi bir sorun yoktu. Ancak dokunduğum gibi elim yandı, çok sıcak ve çok ısınmıştı. Sorun ne olabilir? Ekran gelmiyor, HDMI ve DPI da çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran bağlantı kabloları yanmış veya kısa devre yapmış olabilir hocam bilgisayara kablo ile telefonunuzu bağlayıp ses almayı deneyiniz.Alıp almadığınızı haber veriniz ses pc den gelmeli

Laptop mu? Eğer değilse elinizle işlemciye nasıl dokundunuz?

İşlemciye nasıl dokundunuz onu anlamadım işlemci fanı mı takmadınız ne yaptınız?

İşlemciye nasıl dokundunuz onu anlamadım işlemci fanı mı takmadınız ne yaptınız?

Fanı taktım çalıştırdım ekran gelmedi sonra baktım SSD takmamışım SSD taktım o sırada fanı çıkarıp işlemciyi kontrol ettim dişleri kırılmışmı diye sonra geri taktım her şeyi çalıştırdım gene gelmedi ekran.

Bilgisayarı sorunlu montaj etmişssiniz gibi tekrar bir kontrol edin.

Masa üstü bilgisayar ve şuan bilgisayar komple açılmıyor fanlar felan hiçbir şey.

Bilgisayarı sorunlu montaj etmişssiniz gibi tekrar bir kontrol edin.

Neyi kontrol edebilirim? Sadece fanları. Ekran kartını ve işlemcinin sıvı soğutıcusunu bir de SSD'yi çıkardım aynısı gibi geri taktım.

Ekran bağlantı kabloları yanmış veya kısa devre yapmış olabilir hocam bilgisayara kablo ile telefonunuzu bağlayıp ses almayı deneyiniz.Alıp almadığınızı haber veriniz ses pc den gelmeli
Bilgisayar açılmıyor şuan tamamen.

Son düzenleme:
Kabloları kontrol et, işlemci pinlerine dikkat et yanlış yerleştirip yamultmuş olabilirsin, güç düğmesini ve PSU'nu kontrol et.

Kabloları kontrol et, işlemci pinlerine dikkat et yanlış yerleştirip yamultmuş olabilirsin, güç düğmesini ve PSU'nu kontrol et.

Doğru ya bir tane kabloyu çıkardıydım sanırım o kablo güç düğmesi kablosu kontrol edeyim 1 saniye.

Bilgisayar dediğim gibi devreleri kısa devre yapmış gibi duruyor ancak kabloyu kontrol ettikten sonra bu ihtimale bakmak gerekiyor. Böyle bir durum var ise teknik servise götütürsen onlar sorunu çözecektir. Bir du bu işlemi yaparken fiş takılı değildi değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…