Bilgisayar Isınıyor

RaptorTR

Decapat
Arkadaşlar selam, bilgisayarım çok ısınıyor. 35'lerden 70'lere çıkıyor daha dün bir tane bilgisayarcıya temizlettim, ne gerekiyorsa yap dedim tamam dedi adam. Eve getirdim, ertesi gün aşırı ısınmadan kapandı

Kasa temiz, termal macun falan sürülü..

Düzenleme: Rahatlasın diye işlemci hızını control centerdan düşürdüm. Lütfen yardım edin

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın etrafı kapalı mı? Hava akışı önemli, eğer kasanın etrafı kapalıysa hava akışı iyi olmadığı için ısınabilir.

İşlemciniz nedir? Stok fan yetersiz gelebilir. Malum yaz aylarındayız.

Amd a6 5400k.
Kasanın etrafı kapalı mı? Hava akışı önemli, eğer kasanın etrafı kapalıysa hava akışı iyi olmadığı için ısınabilir.
Önü ve arkası açık yanlar kapalı.
Stok fan değil bu arada Hadron diye bir marka.

Benim işlemcim A4 6300 şuan ki sıcaklığı 5 derece. Oyundayken 50 dereceyi geçmez.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    8 KB · Görüntüleme: 69
İşlemci tam hızında çalıştığında 79lara kadar çıkıyor yükte değilken 67lerde oluyor
Çok yüksek. Benim işlemcide termal macun bile yok. Ayrıca 3.9 Ghz hızında çalışıyor ve işlemcinin içindeki ekran kartının bellek hızını 1300 mhz getirdim yani overclock yaptım. Benim de senin gibi sorunlarım oldu fanı söktüm ve iyice inceledim. Meğer fanın alüminyum panellerinin iç kısmında toz yumakları varmış. Bu yüzden oluyormuş. Gittim bezle temizledim. Sorunu çözdüm.

70 Derece aslında işlemci için normal bir sıcaklık 95-100 derecelere kadar kapanmaz PC. Cpuid hwmonitor programını indirim tüm parçalarının sıcaklıklarını kontrol edebilirsin an ve an.
Önerim kasana ekstra kaliteli fanlar ekleyebilirsin. Yan kapaklartan 1 tanesini sökebilirsin. Veya işlemcine ekstra kaliteli bir soğutucu alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…