Bilgisayar işletim sistemini görmüyor

UruxUs

Hectopat
Daha fazla  
Eskiden Windows kurulu bir HDD kullanıyordum. Sonrasında SSD aldım. Ancak diğer HDD'yi sıfırlamamıştım. 2 Windows kullanabiliyordum. 1 ay kadar önce o HDD'nin Windows kurulu olan bölümünü sıfırladım ve kalanıyla birleştirdim. Normal kullanıyordum. Geçen günlerde o HDD sorun çıkardı. Ben de bilgisayardan çıkardım. Bilgisayarı açmaya çalıştığımda boot edecek disk olmayınca çıkan yazı çıktı. Tamam dedim BIOS girdim SSD seçtim ancak yine aynısını dedi. 1-2 kere daha denedim sonuç aynı. Yardım bekliyorum.

16609943996276811269634560326545.jpg

Düzenleme: Şu konuyu uygulamaya çalıştım ancak son aşamada hata aldım. Rehber: UEFI Bootloader Onarma @Recep Baltaş
Ve sanırım şu konudaki problemi yaşıyorum, çünkü çıkardığım HDD'de o iki bölüm vardı. HDD takılı değilken işletim sistemi açılmıyor

Son düzenleme:
Muhtemelen boot dosyaları HDD üzerinde kuruluydu, yani siz bir SSD kullanıyorsunuz ancak sistem ilk açılısı HDD üzerinden yapıyordu. Disk sağlam olsa bu bölümler kopyalanabilirdi ancak şu an tek çare format atmak gibi duruyor.

Muhtemelen boot dosyaları HDD üzerinde kuruluydu, yani siz bir SSD kullanıyorsunuz ancak sistem ilk açılısı HDD üzerinden yapıyordu. Disk sağlam olsa bu bölümler kopyalanabilirdi ancak şu an tek çare format atmak gibi duruyor.

Aslında disk sağlam gibi ancak bad sector (testi bile bitirmek günler sürecek kadar yavaştı) mevcut ve aynı zamanda benchmark yaptığımda aşırı inişli çıkışlıydı. İçindeki oyunlar da sorunluydu. Ama geri takabilirim. Daha yeni çıkardım.

@Mortis06 hocam yarın eğer disk sorun çıkarmazsa o bölümleri SSD'ye kopyalayacağım dediğiniz gibi. Ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum. Rehber vs. var mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı