Bilgisayar İyi Ama Performansı Düşük

Berke Can Güler

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda bir bilgisayar topladım ama aldığım zamandan beri bilgisayar sıkıntılı çalışıyor. FPS düşüyor Vegas Pro'da render yapmakta zorlaniyorum vb. Servise 2 kere götürdüm ama sorun hala düzelmedi işlemci de sıkıntı dendi işlemci değiştirilirdi fakat sorun hala aynı sahip olduğum bilgisayar parçaları ;

Asus X370 Prime Pro
Ryzen 1700x
ASUS STRIX GTX 1080 Ti O11G
Corsair Vengeane 3000 Mhz 16 GB CL15
Samsung 960 Evo 250 GB M2 SSD
Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM HDD
Corsair RM750x
Aerocool p7-c1
Cooler Master MasterLiquid Seidon 240

LoL oynarken 300 FPS gibi bir değer alıyorum. Oyun başlangıcında 1 dakika sonra 200 civarı oluyor ve 100 ile 200 arasında geziyor PUBG oynarken 25 FPS'i gördüğüm oluyor ve ortalama olarak 50 FPS oynuyorum max 120 FPS gördüm.
Ayarları low çeksem de aynı high oynasam da aynı FPS değişikliği olmuyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim 2 aydır bununla uğraşıyorum (aldığımdan beri.)

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak merhaba. Artık günümüzde FPS önemi (bence) kalmadı. Önemli olan en yüksek ayarlarda 60 FPS ve üzeridir.

İkinci olarak PUBG senkrozasyon (umarım doğru yazmışımdır) bakımından çok çok çok kötü bir oyun.
Bu değerleri alman çok normaldir. PUBG oyununa güncelleme geldikçe FPS in düzeldiğini göreceksiniz.

Benim İ7 2600 ve Amd HD 5700 ekran kartım var. Her şeyi yükseğe çekip V-Sync aktifleştiriyorum ve hiç takılma olmadan monitörüm tazeleme hızı olan 1080p 60FPS sabit oynuyorum. Yani artık FPS önemi kalmadı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi günler.

RAM hızını ayarladınız mı? Ryzen performansı ondan da düşebilir.

Ram hızı ayarlı

Bu söylediğin şeyi kimden duyduğunu bilmiyorum fakat şöyle açıklayayım eğer 60 Hz bir monitöre sahip isen evet Fps'in bir anlamı yoktur. Fps sadece bilgisayarın verdiği performansı gösterir. Monitörün 180 Hz ise o dediğin bilgi kesinlikle yanlış ve günümüzde artık 60 Hz monitör kalmadı 1080p'de benim en az 180 Fps almam gerekiyor ki monitörün özelliklerinden faydalanabileyim

Yalnız FPS yüksek olunca kalite değişmiyor ki. Monitörün 180 Hz ise sabitle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…