Ekran kartı zaten aktif değil , HD4000 kullanıyorum belirttim orda. (Harici E.K.Kasadan Söktüm Varsayın)
CD/DVD rom kullanmıyorum. Sadece SSD Aktif, HDD kapalı kullanılmıyor. Sadece internette sörf amacı ile harcanan miktarı hesaplasak o yeter. Örneğin tek slot 4 GB RAM kullanılıyor. Tüm fanlar en düşük ayarda ve tam sessiz modda çalışıyor.
Render olayı söylediğin gibi ayarları yükseltmek zorunda bırakacağından listeden çıkarıp sadece internet kullanımında Kabaca Harcadığı gücü nasıl hesaplarız onu öğrenmeye çalışıyorum.
Ses ve ışık (Görüntü) konusunda aşırı hassasiyetim olduğundan ;Hesaplama yöntemini öğrenip buna göre amacıma uygun uygulamalar ve malzemeler kullanıp konfor yaratmak.
Kabaca toplarsak kaç W çıkar ve neye göre topluyoruz hiç bir fikrim yok.
eXtreme Power Supply Calculator
Bu siteyi buldum fakat ingilizce olduğundan tam net bir şekilde parçaları giremedim. 248W benim hesaplamam , yukarıdaki bilgilerle deneyip sonucu yazarsanız sevinirim.
CPU kullanımını %50 yapınca 219W'a düştü.
Sadece internet için denerseniz daha uygun olacak.
RAM Kısmında 1 Stick mi seçmem gerek? Ne manaya geldiğini anlamadım ama 1 seçince 169W a düştü.
BIOS'a gir ve ErP 2013 ayarını devreye sok. Başka güç tasarruf ayarları da var işlemci C konumları gibi. Onlara da bakman gerek.
RAM ve CPU değerlerini nasıl girmeliyim tam çözemedim. Harici olarak kablosuz klavye mause ve usb wirales cihazı var.
Tabi ne kadar doğru sonuç veriyor oda ayrı konu.