Bilgisayar Kapalı İken USB Girişlerini Çalışır Halde Bırakmak

Makaleler
3
Yer
Jailor's Room
Daha fazla  
Konu başlığında da dediğim gibi bunu nasıl yapıyoruz? Kuzenimde aynı olay var. Bilgisayar kapalıyken klavye ışığı olsun, mouse ışığı olsun herşeyi yanıyor. Hatta telefonunu USB ile bilgisayara takıp şarj ediyor. Ben de böyle yapmak istiyorum nasıl yaparım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu başlığındada dediğim gibi bunu nasıl yapıyoruz? Kuzenimde aynı olay var. Bilgisayar kapalıyken klavye ışığı olsun, mouse ışığı olsun herşeyi yanıyor. Hatta telefonunu USB ile bilgisayara takıp şarj ediyor. Ben de böyle yapmak istiyorum nasıl yaparım?
Bunun için bazı anakartlarda özel USB soketler var, özellikle şarj eder diye yazar. Bu özellik varsa BIOS'dan açılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu başlığında da dediğim gibi bunu nasıl yapıyoruz? Kuzenimde aynı olay var. Bilgisayar kapalıyken klavye ışığı olsun, mouse ışığı olsun herşeyi yanıyor. Hatta telefonunu USB ile bilgisayara takıp şarj ediyor. Ben de böyle yapmak istiyorum nasıl yaparım?
Ben o tarz bir ihtiyacım olunca uyku moduna bırakıyorum sistemi.

Öncelikle bu teknolojiyi bilgisayarınızın desteklemesi gerekiyor. BIOS'ta güç ayarları(Power options) ayarları altında olabilir. USB Configuration ayarları altında da bulabilirsiniz.
How to keep charging your USB devices past your PC's bedtime
Set Windows to Power On / Off USB Devices in Sleep Mode | Password Recovery

Gigabyte anakartlarda devre dışı veya aktif etmek için;
ErP: Enable -> Aktif
ErP: Disable -> Devre dışı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle bu teknolojiyi bilgisayarınızın desteklemesi gerekiyor. BIOS'ta güç ayarları(Power options) ayarları altında olabilir. USB Configuration ayarları altında da bulabilirsiniz.
How to keep charging your USB devices past your PC's bedtime
Set Windows to Power On / Off USB Devices in Sleep Mode | Password Recovery

Gigabyte anakartlarda devre dışı veya aktif etmek için;
ErP: Enable -> Aktif
ErP: Disable -> Devre dışı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu da yaptım,
Evrensel seri veriyolu denetleyecilerinin altında olanlardan güç yönetimi sekmelerinde olan tikleri kaldırırsanız kapanmayacağı için güç kesilmeyecektir.
bunu da. Hala çalışmıyor yardımcı olabilir misiniz?

BIOS'da S3/S4/S5 gibi ifadeleri olan bölümün resmini çekin. Erp olan kısmı bulun açıksa kapatın. USB yazan kısımları da çekin paylaşın. Anakart kitapçığın eksik yazılmış ondan dolayı menüleri göremiyorum, kendiniz bakıp paylaşırsınız.
Ek olarak belirteyim bu şarj normal şarjdan daha yavaş olur bilginiz olsun çalışırsa.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı