Bilgisayar kapalıyken PSU şalteri kapalı olmalı mı?

egeoz316

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Ankara
İlk defa kendi sistemimi toplayacağım ve bazı konularda biraz tedirginim, bilgisayarı kullanmadığım zamanlarda PSU şalteri kapalı mı olmalı yoksa açık kalabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kapatıyorum kapatmadığım zaman kulaklığımın RGB'si sürekli yanıyor ve klavyeye dokunduğumda güç gidiyor klavyenin RGB'si çalışıyor elektrik israfi veya PSU'ya çok fazla akım gelirse ondanda korur

İlk defa kendi sistemimi toplayacağım ve bazı konularda biraz tedirginim, bilgisayarı kullanmadığım zamanlarda PSU şalteri kapalı mı olmalı yoksa açık kalabilir mi?
Pek fark edeceğini sanmıyorum çünkü ben de neredeyse 1 yıldır PSU'nun şalterini kapatmadan sadece sistemi kapatıyorum ama eğer bir yolculuğa gidiyorsanız ne olur ne olmaz diye şalteri kapatmanızda fayda var ama onun dışında kapatılması çok önemli bir şey değil ama kapatılırsa iyi olabilir (belki).

Yıllardır bilgisayar kullanıyorum kapattığımı hatırlamıyorum.

Ben korkum sürekli şalteri kapatıp açarak PSU'ya bir zarar verebilir miyim korkusu. Eğer zarar vermezse kapatmayı tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…