Bilgisayar kapalıyken USB portları çalışmıyor

Hocam benim bilgisayarda bazen kapatmama rağmen mouse ışığı sönmüyor. Dert etmedim ama USB portunun çalışmasına bağlı sanırım. Arkadaki tüm portları denemenizi öneririm. Ama bilgisayar açıkken takın sonra kapatın, mesela telefonu şarja takın sonra bilgisayara kapatın gibi.

Cryem1r hocam çok sağ olun. Dediğiniz gibi önce telefonu öndeki USB 3.0 (Bilgisayarı kapatma ve uyku modu da dahil bütün USB'lerde de çalışıyor.) bölümüne takıp sonra bilgisayarı kapattığımda telefon, bilgisayar kapalı olsa bile şarj oldu. Fakat, Sony Ps4 Gold Wireless Stereo kulaklığım, kapalı bilgisayarda ya da uyku modunda şarj olmuyor. vnd3 üstadımın dediği gibi kasanın arkasındaki BIOS portunun yanındaki USB girişlerini de denedim ama ne yazık ki bilgisayar kapanınca ya da uyku moduna alınınca, kulaklığım hiçbir şekilde şarj olmuyor. İnternette var olan, yerli ve yabancı, bütün adımları denedim. Fakat kulaklık sorununu çözemedim. Cryem1r üstadım, bu kulaklık sorununun çözümü için alternatif bir önerin var mıdır acaba?

Çağlar0707 üstadım, şu an BIOS'ta "USB Power delivery in Soft Off state (S5): Açık", "ErP Ready: Kapalı". Ayrıca, BIOS'daki USB ile alakalı olan bütün başlıkları da açık bıraktım. Cryem1r ve vnd3 üstadlarımın denedikleri ve tavsiye ettikleri yöntemleri de uyguladım fakat, deneyimlediğim kadarıyla, bu marka kulaklık, kapalı ya da uyku modundaki bir bilgisayarda çalışmıyor. Belki de "Sony PS4 Gold Wireless Stereo headset" markası ile alakalı bir sorundur bilemiyorum. Çağlar0707 üstadım, bu kulaklık sorununun çözümü için alternatif bir tavsiyen var mıdır acaba?
https://helpguide.sony.net/mdr/hw700ds/v1/tr/contents/01/04/01/01.html sitesinde "Kulaklığı ürünle verilen micro-USB kablosunu kullanarak çalışan bir bilgisayara bağlayın," diyor. Galiba "Sony PS4 Gold Wireless Stereo headset" markası, bilgisayar kapalı ya da uyku modundayken şarj etmeyi desteklemiyor.

Son düzenleme:
Hocam benim ErP Ready: Açık şekilde. Bir de o şekilde deneyin isterseniz.

Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayar kapalıyken USB açık kalabilir, bu durum telefonları şarj etmek için tasarlanmış bir projedir.
Her bilgisayarda bu özellik yoktur, BIOS'tan aktif edilmektedir.
Bilmem kaç yıldır bu işi yapıyorum, böyle bir şey mümkün değil diyen kardeşlerim neye dayanarak bu cümleyi kurdu açıkçası merak ediyorum.

Konuyu 3 yıl sonra hortlatmış olabilirim daha önceden bu konudan rahatsız olup PC kapalıyken çalışmasını istememiştim ve bu özelliği kapatmıştım şu an ekipmanlarım kablosuz kapalıyken de şarj etmek için kullanmak istiyorjm ErP'yi kapattım ancak yine PC kapalıyken güç vermeyi kesiyor bir türlü bulamadım buna çözüm genelde forumlarlda kapatmak için konular açılmış ben tam tersi sizin gibi PC kapalıyken çalışmasını istiyorum çözüm buldunuz mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…